När jag är 75

Under bilresa igår lyssnade vi på P4 Väst med reportage från veteran-SM i friidrott som händer i Uddevalla nu i helgen. Vi lyssnar på en kort intervju med 75-åriga Kristina Carlsson,  från FK Studenterna, som precis satt svenskt rekord på 400 m i K75-klassen med tiden 3:40. Det var hon nöjd med. Hon önskar dock att det hade blivit mer tempoträning, fler kvalitetspass. Hon säger att det är bra träningsprogram som har lett henne dit hon hamnat idag.

Med i reportaget fanns också Elisabeth 80 år. Hon började tävla för två år sedan och ställde nu upp i 7 grenar, för att det är så väldigt roligt. Det verkar ligga så mycket glädje i träning och tävling hos Elisabeth. Något att göra med sin tid när hon inte umgicks med sina tolv barnbarn. Kanske var det barnbarnen som fick henne till friidrottsarenan. Det förtäljer inte intervjun.

När jag är 75 år vill jag också föra samtal om min träning. Tänk att vara så pass till åren kommen men ändå hålla liv i den goda rutinen. Att fortsätta satsa på det jag brinner för och som håller kroppen levande. Inte ge vika för att det står en ålder på körkortet.

Så jag undrar –  vem vill avtala med mig att om 39 år höras av för att samtala om kvalitetspass och träningsprogram? Det kan hända att det blir över Skype eller på något annat hi tech-vis, men vi ska ändå prata om träning.

Kom ihåg att du inte tränar utifrån din ålder, utan utifrån din fysiska kapacitet, och den kan du alltid hålla liv i.

IMG_2786

 

6 Comments

  1. I’m just glad you took another opportunity to post that slightly goofy pic of your brother.And SOME animals – like cats for example – are both predator and prey. So they’re bold like predators and spook like prey.Do alpacas have the weird sideways pupils like horses and sheep?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.