movesome intar The Lodge – Del 1

Jag har näsa för att hitta en för mig trivsam plats. Det räcker med att andas in energin runtomkring. Antingen klickar det eller ej. Platser som med sin mysiga och trevliga atmosfär ger mig lugn och ro i kropp och knopp och fyller på med positiv energi. Platser där man kliver in genom dörren och trivs från första början. Jag har besökt The Lodge tidigare men aldrig bott över. Bara vistats över dagen. Ätit god mat och jobbat i ett konferensrum. Nu tog jag chansen till hela paketet. På en vardag! Japp, vardagslyx it is, med trevlig dos av jul-feeling. MEN jag var ju där för att jobba också. Planera och utforska inför movesomes löphelg. Och just så här kan du också ha det den där helgen – 21-22 februari, och jag lovar att ni kommer klicka!

Här följer del 1 av hur är det att leva ett dygn i denna välgörande miljö. Det är bara att leva dig in och tänka dig lite mer ljus och kanske lite snö i februari!

Kl 14.30 Anländer till The Lodge. Checkar in och intar vår egen lilla stuga. Välkomnande ljus och juldekoration vid dörren. Nr 19 känns som hemma och jag börjar drömma om en egen stuga i skogen. Hela rummet luktar spa och golvet har go’ värme. Kan man få fira jul här?

 IMG_3358 IMG_3282

Kl 15.00 Förbereder oss för löprunda nummer 1. Pannlampa på ifall vi hamnar vilse så där i gränslandet mellan ljus och mörker. Vi vill ju hinna upptäcka skogen! Mössa, vantar, varma kläder. Strax över nollan på termometern, och vindstilla. Romelestigen ligger framför oss, med en stigning upp till Romele klint. Jag häpnas av variationen i terrängen och ler hela vägen över att kunna springa igen. Rundan blev en bra check-up inför ett av passen under löphelgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 20141203_150045 IMG_3392 IMG_3387

KL 16.00 Tillbaks på The Lodge och vi hoppar ner i varsin mysfåtölj och bara hänger. Medhavd mellisgröt och en kopp te och jag sjunker ännu lite längre ner i fåtöljen. Spa öppnar kl 17, men det är bannemej svårt att komma ur myset och det tar emot att gå ut i kylan, och bada UTE! Det gick över. Klart jag måste spaa när jag är på spa! Halva grejen!

 IMG_3288 IMG_3350

Kl 17.15 Kliver in på spa och snabbt in i bastun. Här ska njutas! Varför tvekade jag? Himmelrike! I bastun blir det snabbt för varmt och då finns det bara ett alternativ – hoppa i bubbelbadet ute på verandan. Över verandastaketet syns alla små samhällen lysa upp trots det gråtonade, nu mörka, vädret. Säkert står någon och bakar lussekatter med svetten lackandes i pannan. Ligger man i bubbelbadet och tittar upp i himlen kan man låtsas att det är stjärnklart. Nu blev det helt plötsligt svårt att ta sig in igen, men det vankas ju mat…

 IMG_3360 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kl 18.30 Tillbaks i vår lilla stuga. Svidar om för middag i restaurangen. Gosh vad snabbt det gick att göra sig hemmastadd dvs sprida ut alla sina ägodelar över det lilla rummet – men allt som ligger på golvet blir värmegolvsvarmt… Ingen dum idé. Passar bra till morgondagens löppass.

Fortsättning följer… med mat och andra godsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.