Mot nedförsbacken!

Visste ni att det finns en värld utanför löpningen?? Ja så klart. Min värld har på senaste tiden handlat om en hel del smärta och besvär i löpningen. Ingen jättekul värld. Inte så spännande alls. Ganska kostsam faktiskt. Lopp som inte blir av, nya skor som jag inte hunnit använda för rätt ändamål. Depp, slöseri på energi, pass som inte ger vad det ska. Ingen utveckling, bara en jobbig mental uppförsbacke.

Det är bara att bestämma sig. Nu kliver jag in i en annan värld. I denna värld ligger min egen löpning i periferin. Den syns där borta i horisonten. Den finns inom räckhåll, men jag kliver inte bort dit förrän jag har läkt och blivit av med mina besvär i vänster höft. Löpningen är skattkistan som blir belöning av kommande rehab och prehab. Jag ser framför mig mitt första smärtfria löppass. Det finns ingen avsatt tid för det ännu, men ändå – målbilden är med mig och det kommer vara en solig dag och uppförsbacken blir nedförsbacke.

20150512_180623Uppförsbacke eller nedförsbacke?

Lämpligt nog finns det nu andra fokusområden i min värld, och de kommer ge mig flera vinster. PT-utbildningen kräver att jag lägger mycket av min egen ”fritidsträning” åt sidan och träningen blir istället att öva på PTandet. Sätta teknik, instruera, konstruera, testa, och för att bli bra måste jag öva och träna själv. Öva rörlighet, stabilitet, styrka och kondition. Också träning! I det ligger väldigt mycket uppbyggnad och utveckling av mig själv. Vilken bonus! Och egentligen – det är faktiskt också löpträning!

Det finns som väl är gott om löpinspiration kvar. Tack och lov. Intresset måste gödslas och suget kommer finnas kvar. Mina skor försvinner ingenstans. Mina löpargrupper och klienter finns kvar, och ni ska inte behöva gå min väg. Det kan hända att jag hänger vid kanten på något lopp. Hejar, flåsar ikapp, luktar och klappar händerna. Det nöjer jag mig med.

Mitt nästa lopp blir inte Göteborgsvarvet. Ännu lite pengar i sjön där. Siktet är inställt på Lidingöloppet i september. Där borta i horisonten är startlinjen, och där ska jag stå som en hel och smärtfri löpare. Stark uppför, snabb utför. Stabil, stark och snabb, och ett nytt PB. Då var det bestämt.

 

5 Comments

  1. Du kommer garanterat tillbaks till löpspåret igen! Och till både uppför och nerförsbackarna. Och platten. 🙂
    För som jag brukar säga: Inget varar för evigt. Inte ens eländet. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *