Mörkret sitter mest i huvudet

I takt med mörkrets intåg märker jag att deltagarantalet sjunker i min tisdagsträningsgrupp. Sex-sju till antalet blir till två och sedemera en plus jag själv när det regnar. Det är flera som inte vill ta sig ut i mörkret, och jag kan bara bistå med det ljus jag själv slänger över dem. I övrigt får månskenet och Malmö stad stå för belysningen. Platserna där vi gärna vill hålla till – i kullarna, på gräsplättarna, på bryggan, i parken – har inte försetts med lampor eller tillräckligt med ljus. Vi har flyttat oss mer och mer ut mot asfalten. Beslutet är ett uppehåll från den gemensamma tisdagsträningarna för resten av året, för att kicka igång igen under början av nästa år när vi möter ljuset återigen.

20141028_183516Man kan nog urskilja att vi var två.

Tisdagens pass blev lite som en avslutning när J meddelade att hon minsann kunde tänka sig ett pass till innan uppehåll. Givetvis! Jag sätter ihop ett liiite kämpigare pass för att locka fram liiiite mer hos henne för det fixar hon. Och när vi ligger där på bryggan i mörkret i en Död insekt och räknar högt (för i mörkret går det inte att se på klockan när de annars 30 sekunder av pågående aktivitet per övning slutar) passerar en och annan människor springandes, cyklandes och promenerandes med hundar. Totalt kanske ett tiotal. Ensam är man inte i mörkret, och många tränar. Blicken är fäst rakt upp i oändligheten mot den stjärnklara himlen. En annan dag hade det varit strilande regn rakt ner från himlen, men i tisdags beställde jag finväder. Ingen vind. Det är knappt ens så att havet hörs.

Jag kan förstå om man väljer andra tillfällen att träna på när mörkret kommer. Det känns inte alltid tryggt och säkert, på alla platser, men kommer man bara ut så kanske man kan hitta sig en spot där det funkar alldeles utmärkt att ställa sig i en planka, göra ett tiotal armhävningar och lika många knäböj. Men man måste hitta viljan på egen hand, och våga trotsa mörkret. Det är även en note to self.

IMG_3155 IMG_3160
Det finns mer eller mindre upplysta platser.

Under vintern (för november räknas väl som vintermånad) blir det istället några specialpass några helger. I dagsljus, och förhoppningsvis lite snö som omväxling. Det räcker om det bara är vitt någon söndag i december. Vi måste ju i alla fall få testa på att träna i snön! Håll utkik efter inbjudan till träning. Och blir abstinensen för stor eller suget att kicka igång inte går att stå emot. Call me!

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.