Morgonmörkerträning får det bli

Det omtalade mörkret gör dagarna kortare, och det är ingen myt att det blir svårare att komma ut på kvällarna för att springa eller för att komma iväg och träna på annat vis. Jag är själv ett levande exempel. Som så mycket annat när det kommer till träning så handlar det till stor del om motivation och disciplin. En del rätt kläder och utrustning spelar in. Lyckas man bara sparka ut sig själv och klä sig för stormvindar, är det minst lika behagligt som vilken annan tid på dygnet som helst i vilket ljus som helst.

Jag tror att jag har hittat rätt i mörkret. Nu har jag förvisso varit ganska borta från träning ett bra tag pga förkylning, bortsett från några lugna promenader när andan fallit på och störiga hostan stört lite mindre. Mörkret bara kommit och gått ganska obemärkt, men under tiden har måstet och tvånget att ge sig ut i mörkret bytts ut till träningsabstinens och att uppskatta mörker. Men inte kvällsmörker utan morgonmörker!

En morgonpromenad kl 6 på morgonen och de enda jag möter under en timme är tidningsbudet och en hundägare med hund. Det hinner inte bli ljust. Det är fortfarande knallmörkt under hela promenaden, men det är ett härligt lugn ute och jag är inte rädd i morgonmörkret. De flesta ligger och sover i släckta lägenheter.

 

20141214_070242
20141214_063234
20141214_070030
Innan staden vaknar.

En annan morgonpromenad  men när solen börjar gå upp och staden börjar vakna. Det går lite snabbare. Lite mer energi. Lite mer taggad och lite mer puls. Till och med så att fötterna vill lätta lite från marken. Spöregn och kallt, men ack så välgörande och frigörande.

Idag – morgonyoga från mörker till ljus. Fortfarande sömn i ögonen när jag börjar yogapasset.  Alla sinnen är inte riktigt vakna. Balanssinnet ur balans. Sömn i ögonen när jag är klar, men kroppen har fått vakna och börjat röra på sig.

20141216_072407

Sköna mornar! Det var det jag behövde komma på, och med träningen genomförd redan innan soluppgång känns dagen längre. Fler användbara timmar på dygnet, och om en vecka har det vänt. Vi går mot ljusare tider och ännu längre dagar.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.