Min vardagsmotion

Jag har turen att få mycket motion på köpet under vardagarna. 12 000-15 000 steg på en dag är normalt. Stillasittande är jag i korta pauser, vid lunch och på kvällen i soffan. Har jag längre paus blir det träning eller promenad. Oftast cyklar jag 15 minuter enkel väg till och från jobbet. Promenad om jag har gott om tid. Löpning när tillfälle ges och kroppen funkar.

Dagen idag innebar cykel till jobbet. Två kunder då jag ständigt är i rörelse. Lunch och en cykeltur till centrum för att hålla företagslöpning. Springer med i uppvärmning och tillbakajoggen. Joggar runt under passet. Cykeln tillbaks till jobbet.

Eftermiddagen innebar egenträning – 30 minuter knäböj med min egen PT följt av tre kunder. Ingen rast och vila där inte. Ett Indoor running-pass där jag rör mig runt i en halvtimme. Kvällskunder och sen cykel hem. En halvtimmes promenad i halvstormen för att rensa huvudet.

Så för mig är vardagsmotion inget hag behöver kämpa med men jag vet att det kan vara svårt för den som har kontorsjobb 8 h om dagen! 

Tipset är att hitta luckorna, se möjligheterna och ta chanserna. Transport som innebär fysisk aktivitet till och från jobbet kanske är bästa tillfället. Säg 2 x 15 minuter. Att röra på sig en halvtimme under lunchen är nästaa bra tillfälle. Vips har du 1 h vardagsmotion på kontot! Samla på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *