Midsommargågging!

Jag är ganska bra på att flytta på tidpunkten för när löprundan väl ska inträffa. Det slutar oftast med kvällslöpning även om jag tänker att det vore skönt att ha det gjort tidigt på dagen. Kvällslöpning gör mig inget dock, och jag tycker att det är ett ganska bra avslut på dagen. Jag är en kvällslöpare. Det är bara att inse.

Idag var planen att eventuellt kanske möjligen springa på midsommarafton. Om kroppen känner för löpning och om vädret är ok. Ytterst tveksamt alltså och helt ok om det inte blir av står det i planen. Att planera för kvällslöpning kändes rätt uteslutet efter grillad ryggbiff och bea.

Morgonlöpning var det inte tal om då familjen satte sig i bilen kl 7 för transport till midsommarfirande. Innan lunch hanns det inte med och varenda millimeter på kroppen önskade hellre sömn. Dessutom spöregn. Efter lunch, uppehåll en stund men jag och syrran fick tårtbaksfnatt. Tårta på midsommar så klart. Efter fikat kom spöregnet på riktigt!! Oj oj säger jag, det blir nog ingen löpning.

Då sa 6-åringen plötsligt ”Kommer du ihåg att du sagt att jag kunde följa med och springa någon gång? Kan vi inte göra det?” ”Det spöregnar massor! Kolla ut!” påpekar jag. ”Det gör väl inget? Det är roligt!” säger han.

Sant. Regn och ändå inte speciellt kallt. Det finns något mysigt i det. Jag kan inte missa detta tillfälle.

25 min ”gågging”. 2 min spring och 1 min promenad. Varierande tempo, men väldigt behagligt för mina trötta ben. När han säger att nu orkar jag inte mer! Det var lögn. ”Nu vill jag gå resten av vägen hem.” Det var också en lögn. Pepp och utmaningar fixade grejen, och min pojke är klart ovetande om sin egen kapacitet. Älskar barns energi. Älskar inställningen ”Varför gå när man kan springa?” som de flesta barn ändå har.

20150619_160627 20150619_160644

25 minuter sen fick vi ge upp. Jag fick precis det passet jag behövde efter veckor av gymträning och dessförinnan veckor av löpvila. Jag fick sällskap och vi hade kul! Årets bästa pass. Japp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *