Mat mat mat

Denna vecka finns det två lägen – lite hungrig eller väldigt mätt. Är man hungrig så får man snabbt i sig mat, bra mat, och sen går man mätt och belåten igen. Vi ägnar ingen tid åt att fundera på var vi ska äta. Vi har alltid en plan. Vi går aldrig så långt med hungern att vi bli gnälliga och sura pga låg energinivå. Vi funkar lika där, Anna och jag. Det är perfekt. Det är till och med så att det annars så viktiga mellanmålet har fått en underordnad betydelse.

Här är bra mat lättillgänglig. Längs strandpromenaden och längs huvudgatan finns ett gäng små restauranger – snack bars, med ungefär samma menyer, men det är inte de där turistmenyerna med solblekta hamburgare + pommes frites och pizza på bilderna.

image

Här är det fiskrätter i huvudsak. Enkla grillade fiskfiléer med olivolja och vitlök. Även omeletter och sallader finns på menyerna. Till maten får man alltid en bra andel grönsaker på tallriken. Pommes frites ingår eller friterad potatis, men den är god och krispig och smakar gott. Det har nästan blivit en standardlunch, att beställa in en omelett och en fiskfilé (lax eller tonfisk), och sen splitta varsin halva av varje. En Anna & Sarah Special. Sallad och potatis till. Det går på ca 10 euro var. Värt varenda krona. Enkelt och gott.

Middagsbuffén på hotellet är bra. Soppa, två rätter att välja mellan och en stor salladsbuffé. Vatten och öl i obegränsad mängd. Bakverk och frukt till efterrätt. Jordens godaste kiwi och inhemska söta apelsiner.

Varje kväll går jag och lägger mig och längtar efter att få äta frukost. Inte för att jag är hungrig, utan för att det är så gott. Det är något visst med att få frukosten serverad. Och lunchen. Och middagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.