Malmö är lite blåsigt ibland

I torsdags var Malmö lite extra hårt. Det blåser ofta vid havet. Inte så konstigt. Det är bara att vänja sig och det har jag väl gjort efter sju år, men ibland tar det emot att komma ut för att jag tycker det ser direkt ovänligt ut där ute. Inte en människa i sikte och flaggorna står rakt ut. Vågorna slår upp ut efter kustlinjen. Ibland är det svårt att ta sig ut för att vinden ligger på och porten inte ens går att få upp. Det ena är ett mentalt hinder. Det andra ett fysiskt.

20140619_202341 20140619_210039

Man kan antingen stanna inne, eller ta tillfället i akt och bemästra vinden och bli lite starkare. Jag tog mig i kragen, genomförde planerat löppass och passade på att:

  1. Testa lut i motvind
  2. Hitta flow i medvind

Vind är genialiskt. Alla väder ger olika dimensioner till ett träningspass. Det är dessutom väldigt folktomt och man kan stå ett tag och försöka fånga sitt lutande på bild utan att verka fånig. Och ju mer ogästvänligt väder, desto skönare känsla efteråt. När man dessutom möts av solen som tittar fram efter en dags frånvaro, och att värmen fortfarande finns där så är det absolut värt det.

20140619_210452 20140619_210504

Bättre väder blev det på midsommarafton samtidigt som andra hade snö. Snart har vi suddat ut säsongerna och årstiderna! Snöskor i juni, shorts i januari.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.