Den magiska halvtimmen

Man vet att man är tillbaks på banan när:

– man offrar sina nya vita skor för en löprunda i spöregn och halv storm, och chansar på att vattenpölarna är rena.
– passet påbörjas efter kl 20.30 och det var inte ens svårt att komma ut.
– mörkret inte känns som en stoppkloss utan bara något som kommer hindra den rinnande mascaran att synas offentligt.
– spöregnet och vinden känns rätt uppfriskande.
– det inte är några problem att få till ett 5.20-tempo på halvtimmen.

20141221_210213~2Västra hamnen & Dockan runt med fotopaus bland juleljus i Dockan.

Okej, jag klassar mig som tillbaks på riktigt efter segaste förkylningen och hälsodippen. Jag har småsprungit senaste veckan, och känt efter och smugit mig fram. Låtsats springa. Promenerat och börjat lyfta på fötterna. Hämmat mig från att ta i. Nobbat sällskapslöpning. Varit snäll mot kroppen och tagit lite i taget. Några lyktstolpar blev några minuter som blev ännu lite mer.

Igår kväll med det ihållande regnet bokstavligen piskande i ansiktet tog jag mig an den magiska halvtimmen (i kontrast till den helvetiska milen). Den som avgör om jag är redo att ta mig vidare och börja återuppbygga. Fixar jag halvtimmen utan besvär är det bara att fortsätta. Fixat. Jag är godkänd och kvalitetskontrollerad. Jag kan uppgradera och sparkar igång löpträningen igen. Vecka 1 har börjat.

Kvällens överraskning: För varmt klädd för december! Jag tar tre lager av bara farten när det blåser och regnar i Malmö. Fel av mig. Vindjacken hamnade runt midjan med en fin julklappsrosett. 21 december, kl 20.45, 8 grader varmt. Grön men blöt vinter. Leker lite med tanken om senaste veckans regnmängd hade kommit som snö. Då hade vi haft fullt snökaos och stora rubriker på löpsedlarna.

20141221_210305

Kvällens slarviga: Jag tänker mig en asfaltsrunda och att lite vatten inte är någon fara, men lovar mig att inte plaska i lerpölar med mina skinande skor. Glömmer kvickt och hamnar i lerskvätt och grus. Okej, skorna kan inte vara vita för alltid. Nu är de fullständigt invigda!

20141221_205116

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.