Lyxig lördagslöpning

Det är precis som att vädret visste att det var lördag och då gjorde allt för att visa sig från sin bästa sida (åtminstone på förmiddagen). Det blev en förmiddagstur till skogen i Torup där det vankades löpning med Sara Ivarsson och Löparprojektet i Skåne. Ett bra sätt att komma iväg till backigare terräng och det är skönt som omväxling att någon annan talar om vad man ska göra och håller ordning på en. Det blev mer fokus på att genomföra snarare än att tänka så mycket och kolla tider. Nyttigt. Kul att möta nya människor i löpargemenskapen. Alla ler i solskenet – åtminstone blir det en naturlig effekt när man tittar och kisar mot solen.

bokskogen_63bokskogen_21bokskogen_19bokskogen_42Detta är lyxlöpning!

Uppvärmning 2,5 km, löpskolning och sen fritt antal varv på 1600 metersrunda. Skönt med flås. Lite mindre skönt i fot, men det var jag beredd på och anpassade antal varv till det. Passade på att lyssna på grodor och fåglar och stirrade på våren och solen. Fotvalven påminner mig fortfarande om min insats på senaste halvmaratonloppet, men jag jobbar på det. Det känns bättre och bättre, och mindre stelhetskänsla i fötterna. Tar det säkra före det osäkra och ökar på lite i taget. Säsongen är lång. Det var skönt att få komma iväg och röra på benen och lukta på skogen. Fördelen med att springa i lyxväder med en helt ok känsla i kroppen är att man längtar till nästa pass. Det måste vara det bästa resultatet av sin träning.

4 Comments

  1. Helt fantastiskt och helt klart en lördag i min smak. Ser mycket trevligare ut än taket på akuten som jag fick titta på i 6 timmar… Men jag är inte bitter 🙂 Du läker din fot, jag läker min axel. Sen springer vi långt och fort igen. En cappuccino på det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.