Livet i 39 grader

Min nuvarande träningsplan är att köra det som känns lägligt, är kul och varar i minst 30 minuter. Minst 30 minuter om dagen 5 av 7 dagar i veckan. Långpassen ligger avlägset i planeringen och nu handlar det hellre om korta intensiva illamående-pass på löpband, tuffa utmanande styrkepass och i största allmänhet testa gränser. 

Veckan har hittills handlat om nytt pb-test i marklyft (Hur det gick? Tangerat pb och ett taskigt försök på en för tuff upptrappning.) Rygg- och axelstyrka för att en dag lyckas med en femte pull up/chin i ringarna. Bålen har fått sig några omgångar och rörligheten genom hela kroppen behöver daglig omsorg. Intervaller på löpband för att testa mina pass som gymmedlemmarna ska få smaka på i Indoor Running. Som smörklicken på moset –  allmänt rörliga dagar med gott och väl 12 000 steg om dagen.

Idag tog jag steget utanför gymmet för att testa något nytt. Jag har tänkt tanken i många år men inte fått ändan ur vagnen, men så säger en vän ”Det finns ett pass torsdag kl 12. Ska jag boka dig?”. Då är det ju väldigt lätt att säga två bokstäver i rad -Ja. Och swish så var jag där. Hot yoga house. Varför har jag väntat så länge?? Jag älskar värme. Jag älskar att svettas. Jag älskar att utmana kroppen i sin rörlighet. Tre i ett för 50 kr. 

En timme hot yoga med igenkännande i alla yogapositioner. Men med halka. Att hålla sig runt armbågarna är problematiskt. Att stå i örnen på ett ben med ben och armar slingrade runt varandra när hela kroppen är svettblöt är en riktig match. Andningen är svår första minuterna men anpassas snabbt. Luften är skön i lungorna. Inte en chans att bli torr i munnen. X antal deciliter svett utan att börja frysa. Love it.

Jag ligger på min matta i savasana (sista vilan) och solen lyser in i mitt ansikte. Tankarna går till sommaren (jag vet – man ska tänka Inget på yogan, men solen. Älskar solen.) Solen går plötsligt i moln och jag hinner tänka Usch nu blir det kallt! Men inte!! Det går inte! Yogasalen är 39 grader varm. Värmen försvinner inte. Jag kan fortsätta njuta! Det måste vara livet. Livet vid 39 grader! Jag gör det igen och igen och igen under hösten.

One Comment

  1. Låter som en bra plan du har med träning nu med olika pass och gränser att testa! Har själv inte testat yoga men har visst funderat på det vet att någon sagt till mig att en viss typ av yoga nog hade passat mig. Jag dock inte vigast i världen eller har bäst balanssinne så att stå i örnen som du beskriver så fint ovan det vet jag inte hur det funkat för mig 🙂 Normalt är väl 39 grader feber men när det är träningsfeber så är det så klart bara bra 🙂 Märker att jag en del gränser kvar att testa!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.