Lek med fart på Lucia

På lördagsförmiddagen var det dags att instruera det sista passet för i år för Malmö Gerillalöpare på Bulltofta Rekreationsområde. Final. Avslutning. Det fick firas med lek. Lekfull Lucia var temat. Naturligtvis med inslag av glitter och jul. Det vanliga tuffa intervallupplägget byttes ut mot tuff lek. 12 löpare dök upp. Perfekt med jämnt antal när det väntas par-lek och lagtävling. Tidtagaren fick vila och vi körde enbart på känsla och använde cirkelspåret.

Uppvärmningsjogg, några korta övningar för att aktivera muskler. Höga knän, låg skip, utfallssteg framåt och i sidled och en planka på det. Inget märkvärdigt.

 

Lek med fart – 1: Första leken genomfördes individuellt. Ytterligare sn stunds uppvärmning. Hitta känslan. De normalt korta stegringsloppen byttes ut mot tempohöjningar på lite längre sträcka för att känna på lite acceleration som kom till användning för lek 2. 3 varv med någon minuts vila.

Lek med fart – 2: I cirkelspåret, som är ca 350 meter, skulle man i par springa ett varv. Start och mål vid samma punkt och starta rygg mot rygg. Leken gick ut på att springa så synkat som möjligt i ett helt varv och gå i mål, dvs korsa varandra, samtidigt så nära startpunkten som möjligt. Ett villkor – man fick inte sänka farten, bara höja farten eller hålla den konstant. Så sneglar man på sin löppartner och ser att hen ligger lite före på varvet så får man se till att öka. Alltså inte snabbast som vinner, utan bäst löpsynk. 3 varv löptes, och sista varvet var tävling på fullaste allvar. Paret som korsar varandra allra närmast startpunkten vinner. Vinst: en påse pepparkakor dagen till ära.

20141213_093854

Lek med fart – 3: En helt vanlig lagstafett fast i backe. 2 lag, 6 pers i varje. Snabbast lag vann lite gott från Superfruit.

20141213_093546Vändpunkt i backe. Glitter är användbart till mycket. 

Ett tredelat intervallpass fullt av lek och mutor. Löpning behöver inte tas på så stort allvar. Ha kul med flås! Happy Lucia! En väldigt grön Lucia.

20141213_111858

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.