Lång fredag gick snabbt

Ett par timmar i skogen med Sara och Löparprojektet i Skåne denna långfredag. En hel massa bra löpskolning och 5 x 300 m backe, och det är väl otur att det ska hugga till i ett muskelfäste bara för man lyckats hålla sig frisk ett bra tag nu. Nu är det framåt marsch är det tänkt. Jaja, vi ser. Ingen superimponerande insats, men säkert är kroppen, benet och aktuell muskel superimponerad över att jag kunde hålla igen lite och inte smälla på ordentligt.

Det vankas mer bra löpning under helgen så nu är det återhämtning och påskfirande – mat, vila, massage, kyla, värme, sol, inte slita och dra, lite liniment kanske, rulla på skumrulle lite runtomkring överallt och många fina ord till en liten punkt ovanför knät. Lite mot insidan men inte på insidan. Fattar precis? Det är inte knät i alla fall.

Ok, jag kände av detsamma på onsdagen, dagen efter tröskelpass, men det försvann under dagen. Under dagens tredje stegringslopp under uppvärmningen kom det fram igen. Vid knälyftet. Inget i utförslöp. Nog sjutton rättade kroppen till sig och efter en backintervall lugnade det ner sig. Schysst! – för då kunde jag springa på i 4 backar till.

Nu känns det ju av förstås. Jag vilar, reser mig och det smärtar. Lite spännande. Vila är bra. Imorgon är en annan dag. På söndag SKA jag springa långt. Lös det!

20150403_114833
Så här grön har skogen blivit. Vitsipporna tittar fram.

 20150403_114412
Utan jacka, mössa och vantar!

20150403_104222
Sara väljer startpunkt/starthög med stil.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.