Landsväg – 1 poäng

Jag uppskattade asfalten som aldrig förr idag. Dagens 14 km var en knappt en och en halv timmes ren fröjd jämfört med gårdagens 7a i skogen. Trots vad som borde vara backmatta ben, motvind och en dimma som fick ansiktet plaskvått. Det kan ha varit höstvärmen som gjorde det. Eller längtan till att få träffa barnen. Eller det dukade bordet som väntade vid målgången. Eller att det varit en jäkla kul jobbdag. Eller kombon av allt ihop. Idag hade jag lätt kunnat få till det dubbla bara jag hade fått fortsätta backfritt och platt (och fått till en matpaus på hälften).

Jag ställer helgens två löprundor mot varandra och ger asfalt på landsväg 1 poäng. Fördel asfalt för närvarande. Långa raka sträckor har alltid taggat mig. Minst antal jobbiga tankar. Ingen mjölksyra. Schysst tempo. Precis så monotont som löpning kan vara. Transportlöpning med en startpunkt och en helt annan plats för mål är en winner hos mig  

Ställningen denna vecka – Landsväg vs skog: 1-0.

Comments are closed.