Köpa lycka?

Ett neggo-inlägg och det handlar om något så tråkigt som pengar, men det är ju något livsuppehållande i det faktiskt.

Känslor och materiella ting vänder min tillvaro i ett nafs. Det senare borde inte få vara en orsak, men jag har ärligt talat svårt att släppa det. Jag vet att materiella saker är värt nada i relation till kärlek, tacksamhet och glädje men jag behöver en fallskärm.

Jag grämer mig mycket över ”om”. Om jag bara hade fått veta tidigare. Om jag bara hade fått chans att inte sjunka så djupt. Om bara han tog chansen för länge sedan att rakryggad öppna munnen och ge mig en chans att rädda mig själv. Det är mycket bakåt-tänk i framåtsträvandet när en stund till eftertanke faller på.

Visst, jag har fått en väldigt mycket mer kärleksfull relation till mina barn, jag slipper gå och fundera på om det är mig det är fel på och jag har sluppit ur en osund relation men jag har också tappat en någorlunda trygghet ekonomiskt under en karriärsmässigt omvälvande period som sammanstrålade med soppan och just det grämer jag mig lite extra för. Hade jag bara vetat så hade jag kunnat ändra på vissa saker soch fattat andra beslut. Jag skulle inte ha gjort det där karrärbytet… eller?

Jag tycker livet är fruktansvärt orättvist och onödigt svårt. Om inte det hade dröjt så länge innan hela den här skiten uppdagades, hade jag kunnat göra något åt min situation och

1. sluppit få ont i magen över att jag denna sommar inte har kunnat göra lite mer kostsamma saker än att åka tåg till grannstaden med mina barn när de får åka utomlands under varannanveckan hos den andre.

2. inte behövt stoppa mig från att unna mig något litet extra – kläder, utemat, spa för att jag har inte slanten till övers. Jag hade behövt.

3. sluppit vända slantar även på ICA och komma på tanken att laktosprodukter är billigare än laktosfritt. Kanske den sämsta idén. Toapapperskostnaden upp.

4. inte behövt känna att jag inte dög för mitt karrärbyte och en annan fick äran att spenderas tid och slantar på. Jo, pengar har varit ett samtalsämne kring möjliga orsaker till soppan.

Jag vet, det är bara pengar och kärlek vinner över pengar, men pengar är ett stressmoment för mig speciellt när den tryggheten försvinner. Vi var överens om ett karrärbyte och sämre ekonomi och nu får jag äta upp det big time och mitt huvud viskar ”haha, du är inte så smart/bra/duktig/duglig som du tror”. Fan, jag kunde inte klara mig själv.

Jag går ofta i tvivel om jag kommer fixa detta och vilket skyddsnät finns om jag faller pladask? Men jag håller mig uppe. Det här kommer leda till vinst. När andra har pengar på hög, har jag kärlek på hög. Min hög går inte att köpa. Men tänk om man kunde växla in kärlek till pengar vid behov. Kärleken är ju både ovärderlig och oändlig (inte alltid, jag vet).Jag kommer lyckas. Lycka.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *