Kolakakor med kokos och ananas

En småkaksfavorit på nytt sätt. Kakorna är sötade med ananas, kokossocker, honung och sirap. Mandelmjöl istället för vetemjöl. Kokosolja istället för smör. Allt ekologiskt givetvis. Glutenfritt, laktosfritt, mjölkproteinfritt och vegan. God kolasmak, krispigt och segt!

20141007_080214-1

Recept

50 g kokosolja
1 dl kokossocker
1 tsk honung
1 tsk vaniljpulver
1 msk ljus sirap
1 dl kokos
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk fruktkött från ananas

Sätt ugnen på 180 grader.

Börja med att köra ananas i råsaftcentrigfug och ta vara på fruktköttet. Det går även bra att mixa eller hacka ananas och krama ur saften, eller låta det rinna av i en sil. Du behöver ca 2 msk fruktkött.

Blanda alla ingredienser och knåda ihop till en deg . Dela degen i två delar. Forma två rullar som du lägger på bakplåtspapper på en plåt. Platta till rullarna till ca 1,5 cm på höjden, och baka dem sedan i ugnen i ca 15 minuter tills de får fin brun färg.

Ta ut kaklängderna och skär dem i 3 cm breda kakor när de fortfarande är varma. En kopp kaffe eller te och en vettigare kaka till eftermiddagsfikat på fredag!

Tips! Byt ut kokos och ananas mot annan smaksättning. Hackade rostade nötter, lingonpulver, torkade bär, eller lite hackad mörk choklad.


Energi & Näring

Ca 30 g kakor ger dig 167 kcal
Energifördelning i 30 gram kaka
Protein 3 g
Fett 13 g
Kolhydrater 11 g
Ingredienserna ger dig bättre alternativ till vitt socker och vitt mjöl. Kakorna är laktos- och mjölkfria, glutenfria och äggfria.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *