Klok

Jag är klok. Jag litar på mina egna beslut och jag går min egen väg. Det är klokt. Kanske, eller mest troligen, är det inte alltid vägen som andra hade valt men mina vägval har tagit mig hit där jag befinner mig just nu och det gäller dig med. Det är värt att stanna upp och begrunda tillvaron. Just nu är det väldigt bra. 

Jag är på rätt väg. Jag åker med. Jag trivs. Jag mår bra. Jag är frisk. Jag är hel. Livet är skönt. Det är inte alltid förnöjsamt men det handlar oftast om lyxproblem. Inte tillräckligt med ork (aka lathet). Vädret. Ingen mjölk i kylen. Och vad tusan ska jag plocka ner i en matlåda? Eller att inte få tillräckligt med tid till de man tycker om. Men varför negga? Varför stressa? Det finns alltid någonting i stunden att njuta av. 

Få bara till orken och lägg varje tid av längtan på något vettigt. En promenad, när uppehållet kommer, eller plocka fram regnkläder och stövlar. Sitt ner någonstans och tänk Uppskattning. Uppskatta ditt liv på skala 1 till 10. Gå vägen förbi ICA, köp mjölken och fixet till lunchlådan. Laga något smarrigt. Laga för 2, 3, 4. Antingen får du gott om lunchmat eller så sparar du matlagningstid när du får vara med de du tycker om. 

Så klyschigt. Men jag gör det! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *