Kampen om ett smärtfritt lopp har börjat

Nedräkning inför Lidingöloppet har börjat. Samtidigt som startbeviset kom i brevlådan passerade jag smärtgränsen för ryggvärk och långvarig huvudvärk. Fantastiskt är att man nu för tiden, klockan 4 på morgonen via internet och mobilen ifrån sängen, kan boka sig en behandling till dagen efter hos närmaste naprapat.

20140919_110533

Så idag började den veckolånga kampen för ett smärtfritt Lidingölopp. Det vill säga utan den smärta som inte orsakas enbart av att springa de 30 kilometrarna. Vi snackar fot, knä, höft, ländrygg, bröstrygg, axel, nacke och huvud. Allt på höger sida. Ja, jag är lite högervriden. Knådad, knakad, stucken. Lite rakare, lite stoltare. Inte direkt smärtfri av den behandlingen, men ont ska med ont fördrivas.

Det känns hoppfullt och retfullt. Hoppfullt tack vare ett muntligt löfte om att det kommer lösa sig. Retfullt att man gått med detta länge utan att göra nåt åt det. Hallå?! Knäont och huvudvärk! Något däremellan står det tokigt till med. Lös det på en gång. Gå inte och dra på det, och det går inte över av mer träning.

Det är lätt att säga åt andra hur man ska göra och förhålla sig till värk i kroppen och skador, men att ta sig själv i kragen är tydligen svårare, och man är inte starkare än den svagaste länk. Ytterligare två behandlingar nästa vecka. Självbehandling under tiden. Håll tummarna!

2 Comments

  1. Vet precis vad du menar. Har gått länge och funderat på att gå till naprapaten. Förra (välbehövliga) besöket är ett bra tag sen…. Nu börjar höger knä och hälsena knorra. Och vänster höft. Att man aldrig lär sig… 😛

    Det får bli SNAAART! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.