Jahapp… över

Det är avslagen stämning så här dagarna efter. Något som verkar vara en post-lopp-depression. Nedstämd, gråtmild och hängig. Eller så var det bara immunförsvaret som sa till att nu när före-lopp-nojan för baciller är över är det bara att öppna upp porerna och skicka in virusbacillerna. Välkomna! Förkylning är ett faktum. Mild sådan vad det verkar. Förhoppningsvis. Ingefära och Coldzyme, barnen och kärlek och snart är jag över på rätt sida. Återhämtning vad gäller påfyllning av energi efter loppet var det inget fel på. Jag misstänker bara att jag är slutkörd. På botten och detoxad och dags att bygga mig fräsch igen. 

Många upplever säkert tomheten efter en större prestation. Efter att ha levt i bubblan i närmre 12 veckor och bubblan har bara blivit mer spänd ju närmre loppdagen, för att till sist spricka när fötterna passerar mållinjen. Så var allt över. Luften går ur. Punktering och tvärstopp. Eller pausvila snarare. Nu måste jag hitta nya mål och det är nog kortare distanser som lockar. Nog säger jag, för jag är inte helt säker. Förmodligen inte för alltid, men just nu. Jag tänker tidseffektivt. Jag vill ta tid till annat än långpass. Det var en härlig upplevelse i början av september efter snabbinsatsen under Midnattsloppet och glädjen var så mycket större än efter i lördags.

Så medan kropp och knopp aklimatiserar sig till vardag och normal funktion igen funderar jag på nästa mål. Asfalt eller skog, kort eller långt. Löpning eller annan konditionsidrott? Ge mig ett par veckor.

One Comment

  1. Har själv upplevt det där då genomfört delmål (tex Midnattsloppet) ger en mer glädje och nöjdhet på väg fram till genomfört slutmål (typ Lidingöloppet) som resulterar i nån sorts tomhet. Detta är kanske främst om man inte under slutmålet presterar mycket bättre än man vågat hoppas, vilket kanske inte är så troligt när man är längre in i karriären 🙂 Är väl då bra att man försöker njuta på vägen och inte kör på med huvet under armen genom delmål och slutmål 🙂 Huvet under armen kanske gäller mer mig…
    Men jag väntar med spänning och ger dig några veckor eller vad som behövs så får jag höra/läsa om dina planer 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.