Jag trailar med ny ryggsäck – avsnitt 2

I tidigare inlägg var det köpa nya terrängdojor-planer, MEN baserat på de knäproblem som uppstod och även lite strul med fötterna så vågar jag inte testa nya mitt i säsongen. Inte mitt emellan alla lopp. Jag sprang Immeln Trailrun i mina Asics Fujitrainer. Nått år gamla. Sköna, men känns hårda. Ett par nya mjukare och tunnar hjälper inte mot mina problem just nu. Jag msåte få tid att långsamt skola in fötterna, känna av och vänja mig.

20140726_091522

Näst efter min egen kapacitet är utrustningen viktigast. Eller är det snygga kläder? Nåja.  Utrustning del 2 blev en ny vätskeryggsäck. Vätskebälte i all ära, men nåt obekvämare finns inte. I våras köpte jag en Ultraspire Alpha. En grön. Minsta storleken i västmodell. Skulle vara suveränt anpassad för tjejer och sitta tight. Inte på mig. Den går bara att spänna framtill och den spänner inte tillräckligt hårt. Passar inte en tjej som är en XS-S med andra ord. Den är toppen i övrigt. Förvaringsfickor fram och utrymme baktill för förvaring. Säljer den alltså, om någon är intresserad. Maila mig.

Det finns ett myller av vätskeryggsäckar och vätskevästar. Jag är lite för otålig för att läsa recensioner och tänker inte beställa vilken som helst på nätet utan att få testa innan (lärt mig efter ovanstående köp/felköp som skulle vara bäst). Då frågar jag om råd istället. Fick tips från  om en Nathan HPL 020. Liten i storlek. Reglerbar på flera ställen, bra förvaringsfickor. Var tvungen att prova. Förhållandevis billig dessutom. 795 kr.

IMG_2789      IMG_2790

IMG_2787

Den följde i skogarna vid Immeln, och jag är nöjdare än nöjdast. Sitter som en smäck. Väldigt bekväm och lätt att justera längs vägen. Jag anser den numer ny men välanvänd – med och utan vätskeblåsan. 4 dagar kvar till fylld vätskeblåsa nästa gång, och andra vätskefyllda blåsor på fötterna förmodligen.

One Comment

  1. Nu har jag inget att jämföra med, men har en Salomon Agile 12 och är nöjd!
    Det kan hända att det finns bättre (?) ryggor men den känns ok och duger just nu. Är lite som dig, tycker det är svårt när man inte kan prova och ska jag prova måste jag åka till Göteborg. Finns inte jättemånga märken här i ”stan/orten/byn/hålan”…. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.