Jag tänker bäst när jag blundar

… och just på kvällen när jag gått och lagt mig kommer de flesta och bästa idéerna fram. Jag har penna och papper eller paddan i närheten ifall jag behöver anteckna något. Det är svårt att släppa en bra tanke även om jag intalar mig att upprepar jag den tillräckligt många gånger i skallen så sitter den till imorgon bitti. Jag vågar inte ta risken. Det gäller oavsett vad jag måste komma ihåg. Något jag behöver packa, en faktura som behöver betalas, någon som ska ha ett mail, extrakläder med till förskolan osv. Dyker tanken upp och jag skriver ner det går det att somna. Annars inte.

2015-12-28 21.28.00

Detta kvällsarbete stör min nattsömn och det tar tid att somna, men hur ska jag klara mig utan mina kreativa stunder på kudden? En bra idé, en projektidé, en bra övning till någon av mina klienter, ett uppslag till ett inlägg här på sidan eller en affärsidé. Det är viktiga saker och jag fylls av energi! De boostar mig fast vid fel tidpunkt på dygnet. Jag borde sova mig kreativ istället! Hur vänder man på detta?? Hur flyttar jag min idésäkra tankestund?

Planen..:

  1. Gå igenom morgondagen och skriva kom-ihåg-lappar redan innan tandborstning.
  2. Stänger av åtkomsten till alla kommunikationskanaler en bra stund innan läggdags. Färre intryck – mindre att behandla.
  3. Skriv tanke så fort den dyker upp och färdigbehandla under morgondagen. Kom ihåg att även skriva anteckningar under dagen så fort något dyker upp.
  4. Blunda mer under dagen. Aha!!

Testar dessa planer och ser vad som händer. Vill ju inte döva min kreativitet helt. Bara vända på mitt kreativa dygn.

One Comment

  1. Pingback: Sen. Jag kan vara här och nu sen. | Sarah Jaxell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.