Jag satte företag i rörelse – på arbetstid

friskaforetagheader

I fredags tog jag mig an en större del av världen och utvidgade min egen värld. I fredags var personal som arbetar i World Trade Center i Malmö inbjudna till lunchlöpning. Prova-på-löpning med en fortsättning i höst. Kl 11.29 anslöt en liten grupp entusiastiska löpare som gillade ett det var dags för löpning! Det blev ett intervallpass utifrån gruppens förutsättningar. Uppvärmning och lite inslag av löpteknik för att ge något att tänka på under intervallerna. Solsken och vind blandat med regndroppar. Nöjda och glada efteråt, med all rätt!

20140613_110747-1

Mitt mål är att sätta fler medarbetare i rörelse på arbetstid. Det behövs inte så mycket. Denna gång var det ett 45-minuterspass som tar en del av arbetstiden i anspråk, men inte speciellt stor del av arbetsveckan. Ett lunchpass kan bli ett skönt avbrott. Ett bra tillfälle att kunna pricka av åtminstone ett träningspass för veckan.

Framförallt vill jag ge möjlighet för att upprätthålla en god hälsa, eller förbättra sin hälsa, genom fysisk aktivitet. Ett pass i veckan kan vara början på en god rutin. En förberedelse för att bättre kunna hantera eventuell stress och även kunna prestera bättre. Det är ett tillfälle att byta miljö, andas frisk luft och umgås med sina arbetskamrater. Kanske hitta utmaningar tillsammans, och det tror jag att denna grupp gjorde, tillsammans med några fler arbetskamrater. Otränad, tränad eller vältränad. Alla ska få möjligheten att springa. Jag tror det blir en rolig höst!

Vill medarbetare på ditt företag också springa? Säg till chefen att det är bra, nyttigt, ekonomiskt och att det går, och hör av er till mig.

20140613_113156
Stark löpgrupp!

Ps. Ni som känner igen er – N, J och V, hör gärna av er till mig. Jag missade att ta era e-postadresser och telefonnummer för att kunna prata vidare om era planer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.