Inte alls en dum mage!

Jag gjorde det. ”Utrensningen”. Så gott det gick på en vecka. Två dagars nollställning med juicer som kändes väldigt bra. Ett kilo fattigare, så sen fick det ta stopp. Upp igen med mat resten av veckan. Jag har ätit glutenfritt, mjölkfritt, sockerfritt, köttfritt, äggfritt och tillsatsfritt. Har jag ätit nåt? Ja, grönsaker, frukt, bär, nötter, frön, bönor, glutenfria sädesslag, tofu, oljor, alternativa mjölkprodukter (Oatlys havregurt och havremjölk, nötmjölk). Inget kaffe heller på över en vecka. Det begäret tog bara ett par dagar att bli av med.

Vilken härlig vecka ta mig tusan! Full av inspiration, kreativitet och energi i köket och familjen har hakat på. Vi har hittat på fantastiska maträtter. Helt vegan. Större variation på frukostar. Testat nya recept och ett kommer bli en helgfavorit – vad sägs om sötpotatisgratäng med kokosmjölk och jordnötssmör från min julklappsbok? Sååå gott! Vitlöksfrästa champinjoner och borlottibönor till det. Bakat enkla bröd och kombinerat smaker på nya vis. Vinster! Rikare! Det tänker man inte på när man tänker ”detox” va?

Resultat och effekter:

 1. Mindre kli i hårbotten (Det var mål nummer 1. Check på den).
 2. Betydligt lugnare mage. (Mål nummer 2. Check på den.)
 3. Sovit gott i en hel vecka i streck. Inga problem att somna. Vaknar pigg!
 4. Gott om energi om dagarna, men ändå avslappnad. Bättre humör!
 5. Träningen har känts väldigt bra. Kroppen känns mer avslappnad och lättare.
 6. Dessutom gått upp nästan ett kilo utöver det som försvann med juicerna. Det vill inte alla, men det vill jag.
 7. Utan att räkna på det tror jag att jag fått i mig mer protein än vanligt. Det är ett plus.
 8. Inget kaffesug, inget sockersug.

20150106_220849~3Glad och färgglad. Vi börjar hitta tillbaks till varandra.
Jag och min mage, men s
er den inte lite osäker ut fortfarande?

I en vecka har jag haft ost-cravings. Det kommer jag inte ifrån. Matplanen blir ungefär densamma framöver men jag traskar så smått in i nästa fas – att testa lite av varje del jag plockat bort för att kolla av reaktionen. Jag längtar för mycket efter semla, så är det motiverat så gör jag undantag och lär mig av det.

En väldigt spännande veckostudie. Jag kan rekommendera den som inte testat att juicefasta ett par dagar att göra det, bara för att känna hur det känns för dig. Nätet är fullt av detox-guider av olika slag, olika strikta. Hitta vad som passar dig och din livsstil, gör det du vill och döm inte ut förrän du har testat.

Jag kan rekommendera att experimentera med mat för att hitta vad som passar just dig och komma fram till vad som kanske ställer till det. Bara för att jag få energikick av att utesluta vissa saker betyder inte att de är energitjuvar för alla.

 Go study!

One Comment

 1. Vad skönt att det kändes bra och att det gav resultat! 🙂

  Jag tänker att du gick upp i vikt för att din kropp behövde det. Andra som experimenterar och ändrar kosten till det ”bättre” går säkert ner i vikt. Beroende på individuella kroppar och vad kropparna är vana vid för intag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.