Innan sommaren kommer

Jag låg igår och skulle somna. När sonen inte kan somna och har huvudet fullt med spöken och saker att oroa sig för – tjuvar, bränder m.m., så brukar jag säga att han ska tänka på något roligt och trevligt – typ sommaren. Instagram fylls med ”jag längtar efter…” och ”kommer ni ihåg sommaren?”. Jag gjorde samma sak – längtade till sommaren och fick lätt ångest. Ska jag gå och tråna nu och sucka över att sommaren inte kom idag heller, i flera månader till? Jag vill inte att det ska bli sommar ännu. Den kan ju försvinna lika fort.

20140715_170052

Det är knappt 4 månader tills sommaren är här, och när vi väl är där om 4 månader så är det bara 4 månader tills vi närmar oss november igen. Vill vi att det ska gå så fort? Be carefull what you wish for! Fundera istället på vad du kan göra för att se fram emot imorgon och göra varje dag värdefull.

Är det jordgubbarna du längtar efter? Köp jordgubbar redan nu. Det finns året om! Längtar du efter värme? Klä på dig varmt, gå ut och sätt dig i solen en dag framöver när solen tittar fram och njut av stunden. Njut av känslan att behöva lätta lite på halsduken för att det är så varmt! Picknicksugen? Passa på med en vintrig utflykt med den bärbara grillen och grilla korv och drick varm choklad. Du hinner innan sommaren kommer!

Planera inte bara för sommarens semester. Lägg in värdefulla stunder innan sommaren ens hinner komma och gläds åt varje dag. Jag ser till att det finns något att längta efter varje vecka, och det ska inte vara helgen varje gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.