Hemmayoga utan fokus

Fortsätter på temat träning och barn, eller träning med barn. Hemmaträning idag, Stora pojken är hemma och förkyld. Lite fysisk aktivitet som ett försök att få han att lyfta rumpan ur soffan en stund tänker jag. Sätter på en yoga-dvd, lägger ut en extra matta och ser vad som händer.

IMG_4233

Visst, han nappar! Om jag hjälper honom först med det ena och det fjärde. Det köper jag och han gör ett försök. Ett litet tag. Han trillar in i egna positioner och hittar på egna namn på dem. Det är roligt. Gillar stående positioner mer än sittande och liggande konstaterar jag, för stå på ett ben triggar honom att försöka. ”Mamma man ska göra så här. Så gör vi på dagis.” Han ger upp rätt ofta, men hänger ändå med i närheten hela det en timmes långa passet. Flyttar runt sin egen matta till bättre positioner och kommer med vettiga frågor.

Mamma, vaför gör du inte som hon på teven?
För att jag är stel som en pinne!
– Mamma, du ska ha hälarna i.
– Jag försöker!
– AJ, DET SVIDER UNDER NÄSAN NÄR JAG SNYTER MIG.
Han storgråter.
– SNÄLLA, JAG GÖR YOGA!!!!

– Mamma, får jag ta bild på dig när du gör yoga?

Eeh, paparazzi go ahead. Det brukar bli kul bilder när barnen får tag på kamera.

– Nu, kan du ta bild N.
– Det har jag ju redan gjort. Bordet är med på alla bilder nu.

Strålande resultat. Noll fokus på yoga. Lite mer fokus på bilderna. Lite mindre tajming. Men vi har tränat ihop!

Skärmavbild 2015-01-15 kl. 11.59.06

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.