Halvsnödagen och vårtecken

Idag 25 januari är det Halvsnödagen och enligt sägen ska hälften av vinterns snömängd ha kommit nu. Ligger det sanning i det så kan vi förvänta oss lite fjuttigt snöande från och till i max 4 dagar här vid Malmökusten. Det säger inget om hur långt det är till våren, men varje dag närmar vi oss snödroppar på backen, knoppar på buskar och träd och barbenat i löpspåren. Ja, det sistnämnda brukar komma tidigare än man tror.

Säkrade vårtecken:
– Vintergäck har dykt upp i parkerna.
– Det blir ljusare förstås.
– Koltrasten verkar skitglad!
– Ett par nya löparshorts och linne landar i träningsklädesgarderoben.
– Det strösslas med semlor.
– Barnen är trötta på overall.
– Jag kallar min förkylning för ”vinterns sista”.
– När det lyser sol på balkongen så kan man sitta där med en filt och en kopp te.
– De nya vinterdäcken känns varannan dag som ett slöseri med pengar, och andra dagar som en god investering. Detsamma med skodobbarna.
– Jag ångrar att jag tog underställ. Hör och häpna.
– En tunnare mössa känns som en bra idé i solskenet.

Jag lär få anledning att fylla på listan framöver, men ännu ska jag inte sticka ut hakan utan buff. Det nalkas minusgrader framöver, och några pass till i mina dobbade skor vill jag hinna med, så minst en snöig dag till tack. Ett lätt snötäcke, i vintertights och dubbskor utan förkylning och fågelkvitter. Stressa inte våren.

 20150122_155832 Årstid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.