Grodhopp som transportlösning

Nu börjar folk återgå till sina arbetsplatser och av Instagram att utläsa tar många faktiskt springvägen dit eller därifrån. Transportlöpning – ett sätt att få träningen avklarad på vägen så att säga. Det behöver naturligtvis inte vara till  och från jobbet. Det kan vara till och från vilken happening som helst. Kalas, bröllopsfest, frisören, mataffären etc.

Jag har haft oturen att jobba nära mitt hem senaste 7 åren. Det är tur på många andra sätt, men när det kommer till att springa dit känns det för nära, och inte värt det nödvändiga som att klä om, duscha, lukta mumma igen. Vi snackar under kilometern till min förra kontorsplats. Nu förtiden jobbar jag i parken intill, eller på badplatsen eller någon annanstans i närmiljön utomhus. Det blir lite lätt kort uppvärmning om jag ska springa dit, och det gör jag ofta om jag ändå ska jobba i träningskläder vilket är allt som oftast. Ett helt och fullt träningspass blir det dock inte.

Från och med nästa vecka kommer jag börja jobba en del inomhus som PT. Till gymmet är det knappt 500 meter. Det går för visso snabbare att ta på sig skorna och ta en promenad, än vad det tar att plocka fram cykeln ur cykelförrådet i källaren, ta upp den till marknivå, cykla till gymmet, parkera och låsa den. Att springa dit är fortfarande bara en kort uppvärmning. Jag funderar däremot på om grodhopp eller utfallssteg dit kunde bli en bra start på dagen.

20150812_180056

I eftermiddag tog jag chansen att springa lite länge transportlöpningssträcka när min arbetsplats förflyttats till en park lite längre bort. Fortfarande bara max 15 min enkel väg, MEN det finns ju omvägar! Transportlöpning behöver ju förstås inte bara vara en raksträcka mellan punkt A och B!

Hur kombinerar du transport och träning?

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.