Gör det enkelt – men hur?

Jag förbereder för en föreläsning som ska hållas nästa vecka för en samling medarbetare inom ett antal offentliga verksamheter. Jag är ganska säkert på att en stor del av gruppen är rätt målgrupp för att prata om hälsa och vad vi bör förändra för att slippa välfärdssjukdomar. Föreläsningen tar upp stress, kost och fysisk aktivitet som när de inte hanteras rätt är bidragande faktorer till att folkhälsan inte är på topp.

Det är så mycket man vill ha sagt, men det handlar bara om en timme och en timme hade man kunnat ägna åt varje del utan problem. Var ska man skära för att ändå få med det viktiga? Så lyder säkert även frågeställningen som många av åskådarna har i sin vardag. Var ska man skära? Vad ska man prioritera?

Det är så mycket som är viktigt som man vill dela med sig av innan det för många kanske är för sent. Jag vill ju hjälpa. Men samtidigt vet jag att när man förmedlar för mycket information talar man för döva öron. Är man som lyssnare redan stressad så är minimalt med information förmodligen det allra bästa.

Jag tror på att göra det enkel runt min föreläsning – och ge just det tipset. Att göra det enkelt. Börja gräva där man står och åtgärdar enklare saker först och samla kraft för att möta tyngre motstånd. Att börja ta sig ur en ond cirkel genom att få en bra rutin kring en av delarna. Stressa ner för att få ett bättre välbefinnande och se allt roligt runt omkring, och njuta. Börja förändra kosten för att få mer ork att klara vardagen och ha krafter kvar. Att röra på sig mer för att få ner mängden stresshormoner och känna sig piggare. En sak leder till en annan.

Börja skära här:

  • Gör det enkelt
  • Sänk kraven
  • Säg nej och säg ifrån
  • Bry dig om dig själv

Du har bara ett liv och du bestämmer hur det ska levas.

Det tror jag man kommer långt på för god hälsa. Kanske inte helt enkelt trots allt, men med ett steg i taget är allt möjligt. Man kan inte hinna med allt på kort tid, men du kan ta dig lite tid att inte göra något.

Do-Nothing-for-2-Minutes

Klicka in och följ anvisningar: http://www.donothingfor2minutes.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.