Gå dit magen pekar

Jag har alla möjligheter att ta chanser. Att pröva mig fram och se mig omkring efter nya utmaningar. Den möjligheten har alla, men alla känner sig kanske inte motiverade till att göra det. Jag håller ögonen öppna efter uppdrag, anställningar, deltidstjänster m.m. inom friskvårdsområdet. Jag försöker dra i trådar, fiskar, känner efter vilka kontakter som är värda att knyta och vilka nätverk som kan vara vettiga att ingå i. Framförallt lyssnar jag tjänstenpå omgivningen, försöker hitta ledtrådar och meningen med saker och ting. Allt för att få möjlighet att se branschen från olika håll och på olika plan och få lära mig mer samt hitta vilka platser jag behöver verka på.

Det dök upp en ledig tjänst som till synes var perfekt. En deltidstjänst vilket skulle innebära viss tid över att fortsätta med en del av mina sysslor jag har idag. Jag sökte tjänsten och jag överensstämde med vad företaget ville ha. Jag blev snabbt kallad på intervju. Jag fick tjänsten men ville ändå hem och tänka innan jag tackade ja, eller nej. Inga förhastade beslut kände jag. Ibland är man så säker i ett beslut att svaret blir en självklarhet på plats, i samma sekund, för att mage och hjärta säger så. Här behövde jag få lite mer information skickat till mig innan jag ville fatta ett beslut.

Trots att tjänsten innefattade precis det jag vill göra med många spännande arbetsuppgifter så var det något som inte kändes lika klockrent. Jag är på min vakt, efter att tidigare suttit vid ett skrivbord där jag inte känt glädje över det jag gör. Numer ska jag göra meningsfulla saker och med så mycket glädje som det bara går.

Jag tackade nej. Det kändes inte helt 100 och jag baserade mitt beslut på några viktiga punkter i avtalet. Men så här i efterhand – beslutet grundade sig nog framföra allt på att jag inte direkt kunde hitta glädje på den platsen där jag skulle befinna mig. Det pirrade inte i magen av att tänka mig in i arbetet, trots att själva arbetsuppgifterna kändes lockande och så även kundgruppen. Det kändes inte som en glädjefull utmaning. Om det var platsen rent fysiskt, arbetsmiljön, atmosfären eller andra omständigheter spelar inte så stor roll. Känns inte uppdraget glädjefyllt så är det inte värt min tid.

Finner jag mer glädje i det jag gör idag? Ja. Ser jag det nya som en ännu mer spännande utmaning? Nej. Då är beslutet lätt att fatta.

20150506_200001Veckans kalenderbudskap.

Känner du att det du gör känns meningsfullt, glädjefyllt och att det känns bra i magen? Använder du det som referens när du fattar beslut? Visst, sen är inte allt man gör fyllt med glädje, men förhoppningsvis meningsfullt på något vis. Glädje är åtminstone något att alltid försöka sträva mot. Vela inte. Lyssna och titta inåt och fatta ditt beslut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.