Fredagsfrukosten fixad: Bakad havregrynsgröt

Medan jag låg sjuk några dagar hann jag se många trevliga tv-program,  däribland matlagning hemma hos Gordon Ramsay och han bakade havregrynsgröt. Med inspiriation av hans recept blev det stordåd i köket för att förbereda morgondagens frukost. Snabbt, gott och enkelt, och praktiskt! Fredagsfrukosten är fixad, för 2 vuxna och en 2-åring.

75 g havregryn
en skrapad halva vaniljstång (resterna av stången åker också med)
1 tsk kanel
25 g mandel
25 g hasselnötter
30 g russin, dadlar eller annan torkad frukt
1/2 päron i bitar
2,5 dl valfri mjölk
1 dl valfri grädde
Till topping: Lite smör, flagad mandel och eventuellt lite socker.

Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop allt på listan från havregryn till grädde i en bunke och häll över blandningen i en ugnsfast form. Grädda i 30-35 grader.

Ta ut formen ur ugnen och sätt igång ugnsgrillen. Lägg en klick smör på den bakade gröten och pensla ut. Strö lite socker och flagad mandel och ställ in formen i ugnen i några minuter tills allt blir gyllenbrynt och ytan lätt krispig. Frukosten är klar!

IMG_5471

Avsnittet finns att se här: https://www.youtube.com/watch?v=m83fw2l7i8s

Orginalreceptet finns här: http://www.dailymail.co.uk/home/you/article-2418766/Food-special-Spiced-baked-porridge.html 

 

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *