Från koffeinkaos till high five

En måndag på jobbet startar med kaffe. Punkt. Om bara kaffebryggaren hade varit hel och kannan inte glaskross. Hur kan måndagen startar på ett värre sätt? Kan inte med ord förklara. Det måste förklaras i rök och ångor ut från öronen. Min kollega ser detta och rusar ut i regnet efter en bryggkaffe på Espresso House. Dagens hjälte. På PT-kontoret står en fruktkorg med 9 kg frukt. En kombinerad belöning och muta för månaden som den varit och för att kämpa sista veckan. Det är slitit emellanåt. Långa dagar. Tidiga morgnar. En kombination av dem båda emellanåt. Men jag gillar det. Jag gillar att vissa dagar är mastiga för att få njuta av andra dagar som är betydligt lugnare. Jag gillar att ha en längre paus under dagen för att få in träningen på dagtid. Jag gillar hänget på jordens trevligaste arbetsplats.

10 timmar på jobbet idag såg ut så här. Jag kommer en timme tidigare än första jobbpasset för att förbereda dagen, kaffet, sällskapssnack och till slut ladda upp gruppträningssalen en kvart innan startskott. Min första timme ägnar jag som instruktör för mammaträning. Mammor med sina bebisar. Ett toppensätt att starta veckan på. Så mycket energi och vilja till träning, och så mycket bebisgos jag hinner på en timme! Lycka!

Efter följer en duo-timme med bästa A och M. Kära sambos som hängt med mig i över ett år. Två kämpar som får ihop träning, oregelbundna arbetstider och småbarnsliv på ett exemplariskt vis. De behöver sin PT för att få ihop det och då finns jag där.

Näst på tur står min egen naprapat. Vi turas om att orsaka smärta på något vis. Båda verkar för att kroppen ska må bra. 45 min marklyftsträning och en överkroppcirkel över lunchen fick han jobba med i kombination med kurr i magen.

Min lunchtimme och ett par timmars adminarbete och förberedelser för en ny löpgrupp som ska starta. (Nyfiken? Intresserad? Medlem på SATS? Hör av dig!) Två timmar går fort men hinner få i mig lite mer kaffe. Det blev dessvärre inte träningstid som planerat. Jobb gick före.

Eftermiddagspasset smyger sig på och först ut är M som behöver inspiration och hjälp i sin träning. En kontorsråtta med tillhörande ryggbesvär. Något överstressad och behöver träningen för nedvarvning, men vi kör hårt, för hon tror inte att hon klarar, men det visar hon alltid att hon gör. Hon överträffar alltid sina egna förväntningar.

Näst sist är en av kvällens höjdpunkter – att få leda Indoor Running. Löppassen är väldigt populära och det är hård konkurrens om de 15 löpbanden. Full klass och minst lika många på kö. 30 minuters pass varav 15 minuter är intervall del. Snabba, korta intervaller och maskinparken i gymmet kokar av adrenalin! 15 kämpar och min utmaning är att de ska hitta sin högsta växel. Jag skriker mig hes varje pass.

Sist ut är nästa duo-träningspar. Två systrar som jag har jobbat med i ett par år. Jag bara älskar att köra slut på dem! 😉 Starka tu som både kan tävla mot varandra och samarbeta. Hela kroppen inklusive rörlighetsträning och flåsträning på 1 timme. Nya övningar, gamla godingar och en klocka. Det är högtryck i gymmet under den tiden. Besökarantalet peakar och det pågår gruppklasser ute i gymmet, och musiken och peppen dundrar. Otroligt mycket glädje avslutar jobbdagen.

En måndag till enda. Den startade med koffeinkaos och avslutades med high five! Imorgon är en ny dag och denna måndagen kommer aldrig tillbaka. Det bästa med mitt jobb. Aldrig en stillasittande dag framför en skärm och den ena dagen är aldrig en repris av den andra. Dags att krypa ner i sängen och förbereda förbereda för morgondagens kunder. Tisdag – be welcome!

Comments are closed.