Fot-feeling igen

Jag måste snacka fötter igen. Jag gillar inte fötter. Jag ogillar starkt bilder på nakna fötter som snart kommer fylla Instagram och fb. Snart börjar man klä av dem, stoppa dem i sanden. Visa sina långa slanka tår som blivit nydoppade i havet. Eller långa ovårdade håriga tår för den delen. Fötter och tår. Gillar det inte. Bebisfötter är en sak. Småbarnsfötter går an, men jag tror att gränsen går vid 6-7 års ålder. Mina barns fötter är fortfarande ok att titta på. Min mans fötter – inte ok. Ovårdade eller vårdade.

Precis så har jag känt för mina egna fötter. Länge, så det är inget emot dig personligen. Jag har fått rysningar av barfotafötter, men så har jag efter hand kommit till insikt. Fötterna gör ju underverk för mig. De finns ju såklart där av en anledning och jag ska vara tacksam för att jag har dem. De håller mig uppe – ståendes, springandes, cyklandes. De får stå ut med ett helvete varje steg och jag måste ta hand om dem så att de fortsätter vara vänliga mot mig. Det gör att jag gör just det – tar hand om dem. Pysslar om för att inte få skav. Pysslar om när jag ändå får skav. Klipper och filar naglar för att inte få ont. Tar hand om dem på bästa vis för det mesta. Piffar till dem för att de ska kännas som att jag uppskattar dem trots att de inte är de grannaste jag har. Jag vill att de ska hålla länge. Jag tränar dem och jag stärker dem. Gör dem mjuka och rörliga. Inte alltid så lätt att genomföra och inte alltid lätt att komma ihåg, men jag gör ärliga försök.

20150428_202305
”Fötter i motljus” – vet inte om det är ett stilleben som går hem.

I ett par dagar har vi fått driva sjukstuga här hemma igen. En envis bacill i våra magar. Därav lite avslagen stämning här. Påtvingad vila som förstås är välgörande och det ger tillfälle att ta hand om de små liven som har fått ligga slappa något dygn. Fotstyrka, rörlighet för fötterna, sen ner i vattnet med dem, med olivolja, salt, citron. Klippa och fila, polera och kanske någon färg på naglarna till slut. Det är de väl värda, även om de inte är de jag älskar mest att titta på hos mig, men jag tycker om dem ändå.

Jag är dock fortfarande osäker på om jag kommer gilla era Instagrambilder…

Här och här kan du läsa mer om mitt förhållande till mina fötter, och en och annan bild på eländet.

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.