Fortsättning på temat barn, lek och träning

Jag drar nytta av mina barn. De är inte bara bra på att leka. De kan även nyttjas för min egen träning. Barn är perfekt för ett spontanupplägg på träningspass. I sommar har det blivit lära-sig-cykla-intervaller. Igår blev en regnig promenad till burkletarintervaller. Training with a mission.

Upplägg
Uppvärmning: Löpskolning vid utegym medan barn springer av sig och använder utegym som lekplats. Gillas inte alltid, men eftersom Västra hamnen är lugnt och folktomt när det börjar droppa från himlen så är det tillåtet.

Mjukstart: Son och jag småspringer och letar pantburkar. Totalt 17 pantburkar och -flaskor. 17 småspringintervaller. Så skonsamt att inte knän hinner reagera. De blir bara mjuka och fina. På asfalt, på kulle, i sand, på gräs.

Löpning i backe: Upp och ner för backe 10 gånger. Gå baklänges nerför. Sonen står stilla och hejar och räknar ner då han har fått skavsår i gummistövlarna. Fullt förståeligt om man springer i gummistövlar utan strumpor.

Nedvarvning: Promenad hem med en gummistövel i handen.

En helt vanlig träningsdag med barn. Den som säger att man inte hinner träna när man är småbarnsförälder kan höra av sig så ska jag ge fler tips.

20140804_113039Malmö är inte helt platt.

20140804_112948Fläskläpp? Stämmer.

20140804_113523

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.