Företag! Dags att planera höstens hälsoarbete

friskaforetagheader

Arbetsgivare i Skåne! Sätt underhåll och förändringsarbete på agendan. Ta väl hand om dina medarbetare och se till att de får förutsättningar att må bra på och utanför jobbet. Dina anställda spenderar större delen av dagen på arbetsplatsen och där kan du som arbetsgivare göra skillnad. Med en liten insats kan du göra mycket för att dina medarbetare ska ha en sund livsstil.

Sätt målet för resten av 2014 att höja hälsostatus på företaget och rusta er för ett hälsosamt 2015. Hjälp dina medarbetare att förändra sin livsstil och bevara en god hälsa. Medarbetare som mår bra och lever sunt presterar bättre på jobbet! Ni sparar dessutom in på kostnader förknippade med sjukdom och sjukskrivning.

Era behov bestämmer vilka friskvårdsaktiviteter som är lämpliga i just ert hälsoarbete. Exempel på aktiviteter som jag kan erbjuda:

Föreläsningar inom olika hälsorelaterade områden – hälsa & friskvård, kost, träning, stresshantering m.m.
Föreläsningar är en bra början för att väcka intresse och förmedla kunskap. Här kan ni få med medarbetare på banan, sikta mot samma mål och samlas i grupp kring de behov som finns. Att genomföra hälsoarbete i grupp ger positiva resultat och gör det lättare att åstadkomma bestående förändring.

Hälsoprofilsbedömning per medarbetare
Med hjälp av individuella hälsoprofilsbedömningar av medarbetare kan ni få en samlad bedömning av hur den totala hälsostatusen är på arbetsplatsen samt en handlingsplan utifrån det. Hälsoprofilsbedömning genomförs med ett frågeformulär och ett enkelt cykeltest som omfattar endast ca 6 minuters cykling på motionscykel. Med ett testvärde får ni en siffra på hur företagets hälsostatus förhåller sig till ett svenskt genomsnitt.

Kostrådgivning
Med kostrådgivning kan vi tillsammans genomföra en förändring av kostvanor. Bra mat fördelat under dagen gör det lättare att orka med och känna sig pigg. Goda kostvanor förbättrar hälsa på alla sätt. På individuellt plan kan jag genomföra kostanalys som resulterar i en individuell kostplan.

Viktförändring
Genom att kombinera kostrådgivning med en plan för motion och träning kan målsättningar om att nå en önskad vikt uppnås – viktnedgång så väl som viktuppgång. Jag fokuserar alltid på att man ska åstadkomma resultat genom enkla åtgärder som alla kan klara av utifrån sina egna förutsättningar.

Stresshantering
I grupp kan jag erbjuda kurs i hur vi kan hantera stressen i vardagen – jobbstress och fritidsstress, utan att den negativa stressen tar över. Kursen har som målsättning att förändra förhållningssättet till det som känns jobbigt, för att få möjligheten uppleva glädjen i livet.

Träning i grupp
Jag erbjuder enkel och effektiv träning i olika former med möjlighet till utmaningar. Styrketräning kombinerat med konditionsträning, power walking och stavgång. Det finns något för alla!

Löpträning
Löpträning i grupp är ett bra sätt att få medarbetare ut i friska luften. Ett löppass i veckan kan bli veckans höjdpunkt! Löpträningen anpassas till deltagarnas nivåer. Från nybörjarnivå till avancerad nivå.

Kontakta mig och boka en träff så pratar vi om era önskemål och behov. Tillsammans sätter vi ihop en meny för ett hållbart hälsoarbete. Maila till sarah@tyckomdig.se.

Dela gärna i ditt nätverk och hjälp till att skapa friska företag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.