Förberedelser inför årets första

De där dagarna innan ett lopp, i samband med att man har lite ont och inte vet vad man ska ha på sig – där är jag nu. Ont framsida/utsida vänster lår. I linje med det löparknäorsakade bandet, IT-bandet, som sträcker sig från höft till knä. Det är skitsamma att jag har vilat. Det gör ont ändå. Alltså kan jag springa? Oavsett så gör det ju ont. Nej, så ska man ju inte tänka, men om jag inte springer så mycket innan dess så kanske det inte blir värre åtminstone, och kanske det inte är lika riskigt att springa lopp på lördag. Nej, det handlar inte om att fatta dumdristiga beslut. Jag funderar bara på hur jag ska få ut så mycket roligt som möjligt av löpning. Med och utan ursäkter. Lever jag som jag lär nu? Nej, men jag längtar till skogen.

Jag förbereder som om allt var som det ska tänker jag, så jag tog ut mina S-lab på en runda i grus. De har sovit i lådan medan vintern har rasat. I höstas fick jag ont på lilltårna efter varje skogsrunda, så jag tvekade om jag vågar ta dem på en trailtur på lördag, men denna gång var de ju överraskande supersköna! Jag antar att mina tår har återhämtat sig från alla blåsor, blånaglar, förhårdnader som förra löpsäsongen skickade med dem. Vinterna har helat och läkt. Det är klart att det blir S-labsen på fötterna på lördag.

20150415_131340
Traktorspår? Nej bara trail-skor i grus.

Sedan långpasset vid påsk har jag bara vågat mig ut på korta rundor och mest i samband med löpgrupper och tillsammans med mina löpklienter. Allt för att slippa testa smärtgränser och ge en chans att läka. 10 x 300 m stod i planeringen för dagens lunchklient. Jag hakar på de 5 sista tänker jag. Lagom att köra så här sista dagarna innan ett lopp med tanke på benet. Det blev 7 intervaller. Det går inte att stå still och bara titta på om man inte behöver! Det var klart att det gjorde ont, men lägligt nog har klient Christofer sin klinik precis intill så jag kan passa på att få några (9) nålar i låret och få fötterna tillrättavisade en aning.

20150415_114350 20150415_114554 20150415_125528~2~2Förberedelser hittills: testat skor, sprungit en sista runda, behandling lår och fötter. Check på det.

Förberedelser som återstår: Besluta vad jag ska ha på mig, kolla väderprognosen, ta reda på var starten går, ta reda på hur jag kommer dit. Behöver jag ha något med mig under loppet? Hur ska jag förbereda matintaget? Loppet startar kl 11.30(?). Arrangören borde ha kollat med mig först om det var en bra tid att starta. Det ska dessutom packas för att dra vidare för nästa helgaktivitet. En del att göra lördag morgon med andra ord.

Årets första lopp närmar sig. Ett lugnt och fint lopp, och inga problem med att hamna sist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *