Förbannade Fb

Den var en fantastisk fredag som knöt ihop veckan. I stort en ljus vecka. Jag är, trots allt ljus, ändå så beredd på att det vänder på en femöring. Det är bara att vänta. Bittert månntro men jag är inte flygfärdig. Ibland sammanfalla det till och med när jag bör vara eld och lågor av att barnen är här. Slöseri!

Varje dag när jag öppnar Facebook dyker ”Den här dagen” upp från tidigare år i Facebook-karriären. Den ger ångest. Jag har tagit för vana att radera de minnen som inte längre betyder något. De som var bra där och då men som sen inte blev värt ett jota mer än en toalettspolning. Det har blivit en vana att av-tagga mig, klippa ut fina bilder på barnen, spara och radera. Som att städa upp.

Jag undviker att våra kommunikationsvägar ska korsas mer än nödvändigt men med ett antal gemensamma Vänner blir det svårt att inte utsättas där man inte önskar. Jag hatar Facebook just därför. ”X gillar Ys profilbild”, tumme upp, och så blir man påmind om den där nunan med huvudet på sned. ALLT kommer till mig igen. Allt bubblar återigen upp. Alla oGilla-känslor för honom, på bild ständigt gömd bakom solglasögon.

Jag slipper se uppdateringar som ”I ett förhållande med B”, incheckning hos nya svärföräldrar och ”Känner sig omtyckt med C”. Jag behöver inte se mig själv ersatt och utbytt. Så hygglig är i alla fall Fb.
Jag funderar på att avsluta Fb. Funderar på att gå tillbaks en massa år i tid och testa hur det funkade utan att ”behöva” visa upp sig, söka, hävda, bekräfta, leva, dölja, förstöra, såra, lura, ljuga, glänsa, jävlas genom sociala medier.

Men så finns det mitt liv och alla hundratals Vänner som finns där och stöttar. Ni är ju fler än 1 och EN kan jag inte låta styra fantastiska jag och mitt välmående. Fb ger mig jobb och är en marknadsföringsplats. En plats att umgås med min familj som är alldeles för långt bort. Skicka över bilder när de inte kan vara med. Nära vänner, längrebort-vänner och kanske-vänner på ett och samma ställe. Ett ställa att yttra orättvisor, få stöd, visa kärlek, placera någon på piedestal om man så önskar. Någonstans att få och ge tips, medhåll och få diskutera.

Jäkla tvåvägskommunikation. På gott och ont – två vägar. Förbannad Facebook – Fb Fb.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.