Få perspektiv 

För att ta mig igenom stormen levande har jag tagit hjälp av en psykolog. En som sitter och säger och förklarar de mest busenkla knepen men som är så makalöst svårt att komma på själv. Det går framåt. Det gör det absolut. Med hjälp av enkla läxor. Inte enkla att genomföra men förhållandevis lätta att ta till sig.

Tänk att den aktuella händelsen som ställt livet på sin yttersta spets ses ovanifrån och du tittar genom en tratt. Du tittar från det lilla hålet och ser det stora. Se det stora perspektivet. Det har varit läxan.

Jag fattar nu. Ser man från andra hållet, från det stora hålet, ser tillvaron snäv och liten ut. Jobbiga händelser tar lätt upp all plats. Vänd på tratten och det jobbiga som vänt upp och ner på hela livet, blir lika litet som det lilla hålet, men blir till en prick i det stora perspektivet.

I det lilla hålet finns en person, eller till och med två. Där finns allt svek och alla lögner. Hemligheterna döljer sig där. Fullproppat med negativ energi. Den lilla pricken kan man lägga fingret på för att stänga in negativ energi. Den lilla lilla pricken kan inte få störa allt det fina, sköna, positiva i övriga bilden. Den lilla pricken syns inte blanda all grönska och alla vackra färger. Den lilla pricken är mörk och sorglig och får försöka överleva bäst den vill och jag försöker undvika det som påminner om pricken.

Jag är nästan ”utskriven”. Inte riktigt ännu. Det finns mer kvar att jobba med. Vi snackar inte tidsperspektiv, jag och min psykolog, vi snackar bara om att få perspektiv. Tillräckligt med perspektiv för att åter leva.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.