Ett vätskebälte rikare och fattigare

Mitt nya vätskebälte har legat i garderoben nu i tre veckor i väntan på ett långpass. Det har inte passat sig med långpass med snor och host, men i helgen var det dags. Okej, inget riktigt långpass, men ett långt pass (=över en timme) efter att ha hållit sig borta från träningen ett tag. Känns ju skumt att springa med ett vätskebälte när man inte ska springa speciellt långt, men jag ville testa det och vätskebältet vet ju inte hur långt jag ska springa. Är det ett bra vätskebälte så märker man det snabbt, och även om det är mindre bra.

För mig – mindre bra. Läste på, såg filmer, tänkte att det ultimata vätskebältet måste komma från Ultimate Direction! Ett Ultimate Direction Jurek Endure-bälte. Nej, det var det inte, varpå jag påminns av att jag inte ska kolla instruktionsvideos med en man som demonstrerar sådana typer av produkter. Även om det står Unisex så har män och kvinnor inte riktigt samma förutsättningar, behov, önskemål osv. Män har oftast inte samma kroppskonstruktion som vi tjejer. Rätt många av oss är inte helt raka från bröstkorg till rumpa. Det går inåt på mitten och sluttar utåt över höfterna på oss tjejer. Spänner man då något runt höfterna, med lite tyngd och hopp-och-studs-kraften får verka så är det klart att bältet hoppar uppåt och runtomkring. Det kan ju inte ta sig neråt. I detta fall var det ingen nämndvärd resår som höll fast. I min vildaste fantasi tänkte jag att det är ett bälte utan så mycket töjbar resår jag behöver, men Ultimate Direction rör sig i alla riktningar. Jag vill ändå ha packningen runt höfterna. När jag inte behöver ha den på ryggen. Det måste finnas en lösning som passar MIG!

Jag tänkte sedan att måste finnas någon som är anpassad för just detta vätskebälte, och den personen kan vara närmre än man tror. I själva verket han som brukar sitta bredvid i soffan. Jag skickade ut honom på en testrunda och visst blev han helnöjd! Han blev lite fundersam på hur man sätter tillbaks flaskan med en hand, men han har två händer så vi hittade snabbt lösningen. Ett vätskebälte mer för herrar än Unisex med andra ord.

Det är inte riktigt så här jag tänker att min shopping ska gå till, men allt händer av en anledning och min man har nu ett användbart vätskebälte inför sina långa löppass inför utmaningen i juli då han tar sig an Kustjägaren, och kommer ha mer vatten runt omkring säg än vad vätskeflaskorna kan rymma.

20150303_173047 20150303_173055

Vätskebältet klickade jag hem från Addnature. Plats för två flaskor á 296 ml. En praktiskt ficka mellan flaskorna för den där bra-att-ha-med-sig-jackan som inte tar så mycket plats. Jag gillade framför allt att det finns två lite större flaskor istället för att ha fyra små som känns som de är överallt. Ofta då placerade på sidorna och stör min armpendling. Extrafickan är flyttbar och avtagbar och den var exakt precis samma storlek som min STORA mobiltelefon LG G2. Hade bältet bara haft mer resår och lite bättre passform för mig hade den varit suverän. Läs ännu mer om bältet här.

Jag letar vidare efter vätskebältet som ett alternativen till ryggsäcken. Jag har i många år använt Perfektas bälte, men det är nu utslitet i resår, karborre och flaskkorkarna går sönder. Bältet kommer till användning på rundorna där jag vill vara lite mer ”lättklädd” och inte behöver bära med mig så mycket – vatten, en peng och telefonen. Nu lutar det åt denna från Salomon. Andra tips?

3 Comments

  1. Johan

    Det bältet funkade för mig. Trots min manskropp så har bälten funkat dåligt på mig. Det studsar och håller sig inte på plats. Jag har första versionen av det Salomonbältet och det är det enda som funkar. Hade lite problem att spänna det, men med lite knutar löste det sig. Ser att dom har ändrat den delen på bältet så det funkar säkert bättre nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.