Ensamlivets små fördelar

Då och då hittar jag små fördelar med att inte ha barnen hos mig varje dag. På kvällen kan jag tänka att det ska bli skönt att bara få vakna av sig själv och ha lite lugn och ro, och att ligga och dra mig i tystnad. Japp det är tankarna på kvällen.

Och så kommer morgonen. Vid 6-snåret. Klarvaken med undran om vad som egentligen väcker mig så tidigt. Tittar runt. Inga fötter i storlek 27 intill kinden, så små söta att man bara vill pussa på dem. Inget lite lätt snarkande från en andra liten med närmre 10 storlekar större på fötterna. Inga små händer som man kan hålla medan man slumrar vidare, och ingen liten varm nacke att stoppa in näsan i.

Det är då kvällstanken är borta och det är lika bra att gå upp och åstadkomma den andra lilla fördelen med att man har en ensam morgon: Morgonpasset!!

Denna morgon ett långpass på 17 km. Tvunget för att få till det långa passet denna vecka. Jag mixade ihop en snabb smoothie på havremjölk, blåbär, ananas, jordgubbar, spenat och chia. Svepte och gav mig ut i morgonvimlet genom stan. Jag drog några ”haha ni är säkert på väg till jobbet idag” för mig själv när stadens invånare susade förbi på cyklar. 

Jag hittade lunket och vaknade själv till liv. Happy torsdag! Ledig dag! Idag kommer barnen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.