En timme ingenting

Sömnbristen är övermäktig. De senaste 10 dagarna har jag inte somnat före kl 01 en enda gång. Runt kl 02 minst hälften av nätterna. Går och lägger mig mellan kl 22-23. Dagarna har varit långa. Startat tidigt och aktiv långt in på kvällen. Jag hänger gärna utomhus på kvällarna. Jag vill ju passa på att vara ute när sommaren fortfarande tillåter! Så jag orsakar ju mig själv sömnbristen!

Jag förstår att det är ett gott tecken på att energi har kommit tillbaka men jag har tappat stunden av avkoppling innan läggdags. Jag har fortfarande en hel del ältande på gång och det blir inte bättre av att jag inte varvar ner innan läggdags.

Så nu är fokus för hösten formulerat för mig: Minst en timme av ingenting varje kväll.

Hur? Stänga av. Klicka bort. Släcka. Lägga bort alla måsten. Säga nej. Meditera. Fundera positivt. Skriva och rensa tankar. Utomhus när vädret tillåter.

Tömma så att ältande inte kan få gro. Flytta bort det som inte ska få bero min sömn. Få in en rutin för att lära mig somna igen.

En timme ingenting. Vem är på? En veckas test?

 

Foto: Jag i vila. Fotograf: Fantastiska syster Maria.💜

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.