En ond och en god

Det bor både en ond och en god inom mig. Ande, själ, tomte, troll, grej – det är inte säkert VAD det är för något. Det är inte solklart vad som är vad och vem som är vem. Den ena är hård och rakt fram. Den andra är lite mer förlåtande och mesig, och jag tror båda vänder kappan efter vinden. Ond eller god?

Dagens utmaning. Vi kan kalla den Utmaningen. Med stort U, för det är en riktig sådan. Utmaningen är att springa på kvällen i mörker. Att resa mig ur soffan, kliva över tröskeln och stå utanför porten.

I dagsljus bestämmer jag 8 km som mål. As simple as that. Inga andra förutsättningar än så. Det ena, vi kan kalla det trollet, säger 8 km och varför inte 9 när du är ute, och jämna ut till 10. Vafasen ta en halvmara. Det blir kul. En RIKTIG utmaning!

Det andra trollet säger att 8 är ju bra men det var en tuff dag igår och 4 km kan duga också om det känns ok. Annars bara känn av hur det känns och ta några steg runt huset. 

Väl över tröskeln är det jag som springer bort från den ena och tävlar mot den andra. Eller båda två. Jagar mot 8 och uppåt och försöker nå och spräcka 4 km, 5 km, 6 km. Samtidigt springer jag bort från pressen att prestera mer än de 8 km jag satte som mål, och springer bort från latmasken, mesproppen som tycker att det nog känns lite jobbigt och 4 km räcker.

Benen rullar på. Pigga trots gårdagens tuffa intervallpass. Höger baksida känns av och krampen gör sig påmind genom små nyp. Jag tar tillfälle att tänka på knälyftet, nyttja rundtrampet och få igång armpendlingen på höger arm ordentligt. Sånt som dök upp under löpanalysen igår. Jag trappar upp tempot 5 sek på varje kilometer efter några uppvärmningskilometrar. Det flyter på. Jag kommer ihåg upplevelsen under Midnattsloppet när mörkret blev till min fördel. Trampar runt och trampar fram. God rytm och skönt flow.

8 km prick. Stopp. 8 var målet. Andas ut och klappar axeln….. och går utanför planen. Bestämmer mig för 1,5 km lugn nerjogg hem. Den där lösningen kan vara kompromissen med det ena trollet. Jag joggar sällan ner. Jag skarvar på och jämnar ut men jag joggar väldigt sällan ner. 9,5 km it is. 

Vem är den onda och vem är den goda, och vem vann?? Eller är jag själv fortfarande obesegrad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *