En julkänsla 2014

Det var inte alls här jag skulle hamna ikväll. Hamna i en julkänsla?! En ganska främmande känsla för en inte allt för traditionsbunden människa som jag. Som tycker det kan bli lite tjatigt med samma grej år efter år, och känner att granen är mer ett måste för barnens skull, och det är så skönt när den försvinner igen.

Jag satt försjunken i min dator och snickrade på lite grejer. Glömde helt bort starttiden för en kollektiv springrunda i skogen. For iväg för att köpa glasburkar och kom hem med julpynt, ett julträd och pepparkakor. Förstår inte riktigt själv vad som hände. Bäst att ta vara på känslan! Det var inte alls det här det skulle handla om ikväll. Varsågoda. tyckomdig goes stämningsblogg.

20141119_205450~2 20141119_211318~2 20141119_211501~2

Kryddig varm choklad med mandelmjölk. Recept från Kung Markatta. Vilken höjdare!! Groddbröd Solros & Linfrön från Naken. Smarrigt!

Nyåkers ekologiska pepparkakor. Bakade på KRAV-palmolja istället för smör. Vegan med andra ord. De smakar precis så som jag vill att mina egna ska smaka. Jag tror pepparkaksbakstiden kommer läggas på något annat i år.

Julpynt och ett nytillkommet juleträd har flyttat in. Familjen var fullt eniga om att granen inte behövs när man har köpte ett sådant fint julträd med skimrande guld- och bronsfärgade häng-saker.

Istället för att vara neggo och anti julen så ska jag hitta MIN julkänsla. Det är mer än en månad till julafton och jag har aldrig sparkat igång så här tidigt.

Det där med traditioner. Ska man föra över dem till sina barn, så som man alltid har gjort eller kommer de bli väl fungerande människor även om man inte köper gran och bakar pepparkakor? Jag ska ta chansen att förändra. Det brukar bli bra. Behålla den traditionella julens största guldkorn och lägga till några nya.

Searching for christmas…

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.