Du stör inte mig när jag sover!

Sömn är för mig ett känsligt fenomen. Det är oförklarligt hur jag vissa nätter kan ta flera timmar på mig att somna medan det går så fort andra kvällar att kudden inte ens hinner sjunka ner. Det finns en känslig tidpunkt. När jag precis har somnat och sen blir väckt. Effekten på sömnen blir precis som en power nap när kroppen tror att 5 minuter sömn räcker för att piggna till och hålla mig vaken ett par timmar till.

I natt hade någon samlat sina närmaste 150talet vänner på gatan utanför och bestämt sig för att musiken skulle på kl 00.00. En stor samling folk mitt i natten i regnet, som tågat fram med sin demonstration till ett annars folktomt bostadsområde. Vid midnatt! Ingen blir glad och lycklig av att bli väckt av slagord och hög musik. Oavsett parti, oavsett politiska budskap, oavsett valfråga! Ingen lyssnar just då! Det är bara irriterande.

Sen tågade de vidare till grönområdet i närheten och fortsatte festen. Naturligtvis fick polisen många tips om störande av ordning. Demonstration mitt i natten i ett bostadsområde? Någon begränsning bör yttrandefriheten ha. Man väcker inte mig och mina barn när vi sover!! Det tog 2 timmar för mig att somna om.

Var du med på festen? Kan du inte tala om var du bor? Så kommer jag klockan 07.00 en morgon. Jag tar med mig en ordentlig frukost och mina barn och några leksaksinstrument. Vi tar med en musikspelare och spelar Pharrell Williams och Happy på hög volym. Dansar, skakar rumpan och sjunger lite. Äntligen morgon! Då blir sömn helt plötsligt lite känsligt och viktigt va?

Sen går vi ut, tillbaka till festplatsen, där trovärdigheten för dig och ditt politiska engagemang försvinner. Där utmanar vi dig i skräpplockning för det ser för jävligt ut efter festen. Mina barn är riktigt duktiga på sopsortering. Bara så du vet.

Två grova överträdelser:

1. Du väckte mig när jag precis somnat.
2. Du skräpade ner i min natur.

20140914_085328

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.