Ditt hälsovalår – lägg en röst på dig själv

Så här i valtider – hur skulle vi kunna förändra sjukvården? Delvis en politisk fråga, men vi alla kan göra vårt för att hjälpa till utan att ta ställning till vad något parti vill i frågan. Det kräver en insats från varje individ, men den kan vara kostnadsfri eller bara till en förhållandevis liten kostnad, och ingen större belastning på samhället i stort. Det kan till och med ses som en investering som du är väl värd.

Förslaget är att se över sin egen hälsa. Röra på sig, äta sunt och ta hand om sig. Inte orsaka onödig stress och påfrestning på kroppen. Minska risken för högt blodtryck, höga blodfetter, övervikt och fetma som orsakar risker för sjukdomar som egentligen kan undvikas. Inte utsätta kroppen för onödiga risker och istället ge sig själv ett skydd som gör oss mindre utsatta och/eller mottagliga för sjukdomar så som cancer, och hjärt- och kärlsjukdomar. En satsning på ett starkt immunförsvar.

Lösningen är att se över din livssituation och skapa ett leverne som är hållbart i längden och som ger dig glädjefulla och förnöjsamma upplevelser. Motionera och hitta en träningsform som passar dig. Ät en kost som inte ger dig för mycket energi i förhållande till vad du förbrukar och som ger dig värdefull näring till rätt nytta.

En sådan satsning hade kunnat minska pressen på sjukvården och de sjukplatser som finns. Antalet individer som kräver sjukvård hade minskat och många liv kan räddas. Vi hade kunnat lägga krutet på den vård som vi inte kan rå för att vi behöver och som vi själva inte orsakar oss.

20140901_131747-1

Det här är några av mina val. Äta bra mat med bra råvaror och få i mig tillräckligt med energi och näring för att upprätta en god hälsa. Träning för att stärka mina muskler, mitt skelett och mitt hjärta och göra mig uthållig. Mat och träning stärker mitt immunförsvar och håller mig frisk. Jag hittar njutning och glädje i det jag gör och jag gör dessutom detta till mitt jobb för att det känns så bra att få hjälpa andra. En solklar investering i min egen hälsa. Hur ser dina val ut?

Det är 14 dagar till val för landets framtid. Bestäm dig innan dess hur du vill att din framtid ska se ut, och lägg en röst på dig själv. Mer friskvård för mindre sjukvård.

Jag lägger också en röst på dig. Vill du ha hjälp med något? Få ordning på kosten? Börja träna? Testa löpning? Skapa goda rutiner? Ändra ditt förhållningssätt till mat och till din hälsa? Ta kontakt med mig så får du stöd för de val som du vill göra.

Läs mer om vad jag erbjuder under Tjänster och Utomhusträning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.