Distanssummering med felmarginal

Det går inte att avsluta ett löppass på en udda distans med många decimaler. Är jag nära hemma vid 7,7 km så springer jag 300 meter till. Står klockan på 44:30 måste jag springa 30 sekunder till. Bäst är att bestämma i förväg vad klockan ska stå på och sen ge sig när det är genomfört. Det är en övning och prövning i sig.

ultra_009Årets längsta loppdistans. Slutade säkert udda, men en mållinje är en mållinje.

På nyårsafton blev jag blev nyfiken på hur långt jag har sprungit i år. I allehanda sociala medier går löpare ut med sin totala löpmängd för 2014. Jag ingen aning om i var jag landar. Jag är dålig på att summera det som har varit. Jag överför mina pass från min Garmin till datorn när den säger till att det börjar bli fullt i minnet. Så jag kollade in min totala sträcka för 2014.

En typiskt otrevlig siffra. 999,80 km. Skulle jag alltså behöva ge mig ut för att springa 0,20 km? 200 meter? Man kan inte avsluta med en sådan siffra, men den stämmer inte tack vare en puckad klocka.

Vaknade upp på nyårsafton med ont i halsen. Typiskt. Världens bästa årsavslutningsrunda på 15 km var uppritad och överförd till telefonen efter alla konstens regler. Garmin-överföring dator till klocka har inte funkat på två månader, och jag har tappat orken för felsökning.

Tack vare att överföringen inte funkar så ligger det en del sparade pass i klockan. Från 7 november och framåt. En hel del pass har sprungits utan att logga med klocka – med vilje och på grund av batteritorsk.

Jag behövde inte ge mig ut med halsont för att springa 200 meter. Jag passerar 1000 km med råge. Nöjd. Hur mycket mer får jag gissa mig fram till, och det får jag nog fortsätter med. Fortsätter springa med puckad klocka och räknar med att känslan tar mig långt och längre.

Skärmavbild 2014-12-31 kl. 14.12.15

 Summering: snålt tilltagen.

3 Comments

  1. Haha! Jag hade faktiskt gett mig ut och lufsat 200 meter jäääättelångsamt, även med halsont. Den där siffran KAN man inte avsluta med! 😉

    Hur gör du om du precis har sprungit från 7,7 km till 8 km och klockan då står på 44,26 minuter? Moment 22…. 😀

    Kram M

    • Hade jag inte hittat de extra kilometrarna i klockan så hade jag klätt om och gett mig ut för 200 meter ja…

      Man får max jämna ut två gånger, annars risk för att man måste söka vård. Det kan bli ett sjukt tvångsbeteeende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.