Det ska vara värt det

Jag har sabbat lite för mig själv ett tag genom att ha varit dålig på matplanering och annat. Varit lat och uttråkad. Laga mat till bara mig själv är så fruktansvärt tråkigt. Det har lett till nödlösningar när det gäller mat och en onödig kostnad. 

Sötsug har nått nya höjder senaste veckorna. Jag är övertygad om att onyttiga grejer ger ett beroende. Alternativ fakta, ond cirkel, dålig på bryta rutiner – vad än det handlar om så är det svårt att motstå det som man vet man inte borde… Man? Jag. Jag har klarat av att stå emot, dra ner, men de är lättillgängligt och lätt att ”unna mig” något onödigt. Något som varken gör till eller från. I längden lägger det förtsås till.

Jag gillar egentligen inte ”unna mig”. Lika lite som jag ogillar förbud. ”Jag ska aldrig mer…”. 

Jag vill byta ut det till ”vara värd det” eller ännu bättre ”är det värt det?”. Har jag, som idag, dragit mitt längsta löppass för i år och bränt gott om energi så är det motiverat att fylla på snabbt. En frisk dricka och en chokladboll kommer energimässigt inte i närheten av vad jag förbrände. Det var värt det. Oavsett veckodag. 

I övrigt har 100 % planering och full koll hållt alla onödiga svängar borta. Strikt kosthållning. Strikt som i att det finns en plan. Måltiderna och mellanmålen i lådor och påsar. Jag är nöjd med min insats denna vecka. Jag vet ju att det går att genomföra. Motivation och disciplin är the shit och med en vecka i taget är det fullt möjligt att hålla vilken plan som helst. MEN tycker du planen är tråkig att efterleva så är det dömt att misslyckas. Motivation och disciplin. Det är värt det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *