Det här med vädret hörni…

Tanken slog även mig när det regnat hela dagen, att det kanske är lite väl blött ute. Men har man bestämt tisdagsträning så ska det ju bli av. Alla tokstollar kan inte stanna inne. En efter en anmälde sitt avhopp. Jag förutsätter att det är vädret det är fel på. Inte mig.

20140603_185517 20140603_184442 20140603_184552Folktomt och ensamt.

Visst kan filten och soffan locka när vädret är piss. Inte bara träningsdagar. Jag har full förståelse för de dagar som man bara vill hålla sig inomhus. Men tänk så här istället – det riktiga pissvädret kommer till hösten och vintern. Nu är det sommar och även om det regnar så slipper man bli kall. Passa på! Det gör inget att man blir blöt, man fryser inte nåt speciellt ändå. Det är som att svettas väldigt ymnigt. Nu har vi chansen att upptäcka hur det är att träna i alla väder. Få kroppen att förstå och anpassa sig till att inte bara bli solskenstränande. Bygga tankekraft inför höst och vinter. Tänk om det regnar i en vecka. Blir det inte någon träning på hela veckan då?

Ikväll var det fint regn och knappt någon vind. Blött, men blött är inte farligt. Man drunknar inte. Så istället för att instruera mina kära tisdagsdeltagare tog jag chansen att träna mitt eget pass. Det blir ju inte av på samma vis när man instruerar. Det är fantastiskt bra att träna sina egna pass och själv få känna hur det känns att göra övningarna på olika nivåer.

Jag körde på höjden, på längden, upp och ner. Överkropp, underkropp, framsida, baksida, helkropp. Jag utnyttjade trädäck, bänkar, kullar, platt mark, gräs, asfalt och till och med några träningsredskap som naturen har att erbjöd. Varierande till max! Effektiv tid: 25 min. Anpassningsbart för alla. Skor och strumpor åkte av. Lika bra innan de blir allt för blöta och tunga. Dessutom slutade det regna under passet. Marken är fortfarande blöt men vad gör det egentligen. Det kommer alltid kännas bra efteråt! Så spark i baken! Ut med er! I vått och torrt, blått och grått.

20140603_193111

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.