Dessa trösklar

”Tänk inte.”
”Titta inte ut.”
”Tänk inte.”
”Klä om snabbt.”
”Vissla högt.”
Så säger mitt inre goda spöke när det måste vara dags att ta sig ut i mörkret. Fullt mer risotto i magen, men inte lönt att sätta sig i soffan och gosa ner sig med barnen. Zzzzzzz….

… och vips tog jag mig över tröskeln och står där ute på gatan och väntar på satellitkontakt till gpsen. Lyckades trotsa mörkret så långt. Skitkallt! Vad har hänt med 13 grader? Ångrar inte mössan. Ångrar att jag är utan vantar. Full ventilation in i mina trasiga skor. Fryser för sjuttsingen om fötterna! Okej, iväg bara.

Värmer upp. Springer uppvärmning. Kommer 4 km sen blir det dags för nästa tröskel. 3 km tröskelspringning. Mål: Nånstans mellan 4:30- och 5:00-tempo per kilometer. Vet inte riktigt vad kroppen ber om och erbjuder. Det är alltid fruktansvärt innan ett intervall- eller tröskelpass för jag är rädd för känslan att det ska kännas hopplöst piss. Jag vet, det är en känsla att öva på. Jag ska springa mer piss-löpning.

Går ut hårt tycker jag. Kan bli svårt att hålla ett jämnt tempo alla tre kilometer. För första gången denna höst gör det ont att andas kall luft! Det är ok om andra och tredje kilometern går långsammare. Matar på. Lång och rak väg. Älskar det. Fokuserar på att andas in i tempot och trycker mig igenom 3 km. 4:37, 4:37, 4:36. Ett jämnt tempo så nära man kan komma! Med smak av risotto.

Och mörkret var det absolut inget fel på. Tack goda hjärnspöke. Du gör ditt jobb bra.

wpid-20141107_190909-12.jpg.jpeg

…sen att det gick så snabbt att klä på sig att färgschemat helt ballade ur är en annan femma. En springande julgran i mörker. Nej, jag åkte inte hiss. Bara lånade spegeln.

20141107_183115 20141107_190044Mörker verkligen?

2 Comments

  1. Bra att du vann över hjärnspökena! Och det är verkligen så; kommer man bara ut, så går det bra. Landar man i soffan är det kört!

    Och du… Det är SÄLLAN jag matchar… Haha! Lantlollan har talat. (Ingen som ser mig ändå). 😉

    Kram M

    • Sarah

      Hjärnspöken är förrädiska. Ju närmre själva mörkerpasset man kommer desto mer neggo-energi verkar de kunna få. Måste besegras!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.