Den där julaftonsträningen

…som många checkar in sig på. Inget måste, men många passar på innan firandet drar igång. Som vilken dag som helst egentligen, men det tycks vara lite extra hypeat att aktivera sig på högtidsdagar. Evenemang på olika teman på olika ställen i världen. Det kan ju finnas något klokt i att locka så många som möjligt till aktivitet, och en dag om året är ju troligare än ett pass om dagen hela året. Det skulle lika gärna kunna stå Springa på juldagen, eller Stå i plankan på annandagen eller Cykla till jobbet varje måndag eller något sådant.

För många har just julafton blivit en tradition. Jag misstänker att det kan vara av anledningen att man ska få unna sig ordentligt med mat och godsaker efteråt, men för dig som inte tränat – ät som du vill och ta träningen inom de närmsta dagarna istället. Det är helt ok. Jag kan tänka mig andra anledningar också förstås. Äntligen finns det tid till träning i dagsljus när man ändå bara väntar på jultomten. Julafton kan faktiskt också vara en ypperlig dag för tillsammansträning. Många är ju lediga! Oavsett motiv – grymt att du har träningstid även idag!

Jag kan inte påstå att det är en tradition för mig att träna på just julafton. Jag kommer inte ihåg om det blev något pass förra julafton eller året innan. Ett julpass vara eller icke vara beror helt på hur julaftonsplanerna ser ut. Det kan helt enkelt passa bättre med ett pass både da’n före dopparedagen och juldagen istället. Ett måste mindre på julafton kan ju vara en bra idé för just dig.

   20151224_101953  20151224_102016
Vinterlandskapet i Blekinge. För varmt med jacka och mössa.

I år fick jag mig ett ordentligt träningspass på förmiddagen för att det passade ypperligt helt enkelt. Varmt och skönt också. Temat kunde vara Träna på midsommarafton. Vill du ha ett pass till en annan dag? – Sno detta:

10-15 min uppvärmning, lugn jogg
10×1 min snabbare löpning varvat med 1 min lugn löpning (gärna varierad och kuperad terräng)
3×10 utfallssteg per ben
3×10 knäböj
3×10 chins
3×10 armhävningar
3×10 dips
3×10 planka med indrag knä
3×10 planka med indrag armbågar på gunga
5 min nedvarvning, lätt jogg

Släng in några styrkeövningar mellan löpintervallerna eller gör allting för sig. Det beror lite på hur mycket tid man har. Får du in styrkeövningarna mellan intervallerna så blir du verkligen utmanad av intensiteten!

Lycka till!

 20151224_105245 20151224_104942
Passa-på-träning med lekplatsredskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.